Zimní štafety Třebíč

Letos jsme se rozhodli zkusit úplnou novinku. Byly to zimní štafety 4x60m v Třebíči. Soutěž se konala 10. 12. 2017 ve sportovní hale. Po příjezdu jsme si věci odložili do šatny, ohelmovali a opáskovali a vydali se vyzkoušet trať a překážky. Bylo to pro nás něco nového, jelikož v hale jsme nikdy nezávodili, zvlášť ve štafetách. Všichni jsme si zkusili svůj soutěžní úsek, abychom si to jak se říká "ošmatali" a seznámili s prostředím. Pak jsme se nastěhovali do jednoho rohu haly, kde jsme měli základnu celý den. 

sdhjamyrajce.net

Jako první šli na řadu naši nejmenší. Podali moc pěkné výkony v obou dvou pokusech. Navíc šli na řadu úplně první s číslem jedna. Kačka se s bariérou vůbec nemazlila, Nelča proletěla jako šíp, Verča přehopsala kladinu, jak kdyby tam ani nebyla a Martin vše dotáhl do cíle.

sdhjamyrajce.net

Následovala štafeta mladších. V obou dvou pokusech se našly chybky, ale to se stává a za to se nestřílí. I tak měli moc pěkné umístění a poprali se s tím velmi statečně. Matouš přeskočil bariéru tak, že by mu spoustu starších mohlo závidět, Ondru jsme skoro nepostřehli na trati jak byl rychlý, Kája kladinu přeletěla, jak kdyby měla křídla a Peťa zrychloval co to šlo, aby byl první v cíli než kolega v sousední dráze.

sdhjamyrajce.net

Po delší pauze šli na start starší. I když starší věkově u nás ano, ale výškově bychom se mohli zařadit mezi mladší. Obdivuhodné může být, že na 3 úsecích ze čtyř jsme měli samé holky, pouze Martin je doplnil za pánskou část. Zde už nebylo skoro co dodat, jelikož všichni se snažili podat 110% výkony. Časy měli moc hezké, možná ve výsledku chybělo kousek štěstíčka.

sdhjamyrajce.net

A nakonec ty naše dorostenky. S tratí i časem se praly velmi statečně, vše zvládly suprově, až na tu koncovku. Jak se říká, zvyk je železná košile, a tak jak je Síma zvyklá ze stovek odhazovat prodnici před cílem, jelikož ji má na provázku, tak to udělala i tady. Žel žel, zde žádný provázek nebyl, a tak proudnice zůstala před finišem. Holt se stalo, a tak jsme doufali v lepší druhý pokus. Holky se pro jistotu prohodily, aby se jim to nestalo znovu. Jak Lucka říká:" Já to nikdy nezahazuji ani na stovkách, já to totiž neutáhnu," došlo k nevíře. Stalo se to úplně samé. Ano sice nebyl platný pokus, ale musíme říct, že takto nás svěřenci velmi dlouho nerozesmáli. Za to se nedalo ani na ně zlobit. Díky tomu si nás asi paní rozhodčí v cíli bude dlouho pamatovat.

sdhjamyrajce.net

A takhle to máte. Užili jsme si všichni moc pěkný den. Sic to bylo dlouhé a namáhavé, ale myslíme si, že závody za to stály a možná si je v lednu zopakujeme. Navíc víme co máme pilovat, ty naše hasičáky v prvních pokusech byly bída. No a hadice? To by taky trošku chtělo vyladit. :-)

Celkově se nejmladší umístili na 5. místě ze 7 družstev, mladší na 11. místě z 19 družstev, starší na 21. místě z 32 družstev a dorostenky na posledním díky neplatným pokusům. 

- rs