Svratecký soptík

  V časných ranních hodinách jsme se s vybranými hasičaty vydali na dalekou cestu do Svratky. Byli jsme pozváni na jejich soutěž – Svratecký soptík, který se konal 14. dubna 2018 v dopoledních hodinách. Po příjezdu jsme omrkli závodní dráhu a hlavně si zabrali místo, kde budeme celou soutěž pobývat. Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích, kdy my jsme měli zastoupení v přípravce a v mladších. 

sdhjamyrajce.net

Nejprve všechny kategorie odběhly štafetu TFA, kde každý splnil svůj úkol. Musíme říct, že naše mladší družstvo mělo nejrychlejší čas ze své kategorie. Následovala uzlová štafeta, kde rozhodovala hlavně přesnost. Rychlost zde nebyla až tak důležitá, když se za špatný uzel dávalo 20 trestných sekund. Mladší to měli navíc půl na půl s technickými prostředky. Přípravka pouze přiřazovala technické prostředky, ještě se nemuseli šmodrchat do uzlů.

sdhjamyrajce.net

Poslední týmovou disciplínou byla evakuace materiálu, kde mělo družstvo postupně za úkol provést slalomovou dráhou gymnastický míč. Děti zvládaly míč kutálet rychle a skončily ve svých kategoriích na druhých místech.

Poté následovala hra o putovní pohár, které se zúčastnila Síma a Kačka. Postupně se vypadávalo. Jelikož závodili především starší, naše Kačka vypadla záhy, ale vůbec to nevadilo, byla moc šikovná. Síma se skoro probojovala až do finále, kdy skončila těsně pod stupni vítězů, ale jako první z dam.

sdhjamyrajce.net

V konečném výsledku si přípravka odvezla medaile za 1. místo a družstvo mladších pohár za 2. místo. Měli jsme všichni velkou radost, jelikož na této soutěži jsme byli nováčci a nevěděli jsme, do čeho jdeme.

-rs