Střelecká soutěž 2012

Dne 23. června 2012 se na novém hřišti v Jamách uskutečnil 2. ročník střelecké soutěže v Jamách. Tato akce byla věnovaná hlavně dětem z hasičského kroužku a spřáteleným sborům. Přizváni k účasti ale byli také místní děti. Těch se bohužel moc nezúčastnilo, i když bylo pěkné počasí a areál se nacházel blízko jejich domovů.

Tento rok se opět počasí vydařilo a již od rána pražilo a nás sluníčko. V deset hodin dopoledne jsme začali chystat. Stavěli se stany, připravovali stanoviště a stavěli lavičky. Po jedné hodině odpolední se již začali sjíždět přizvané sbory, mezi nimiž byli Nové Veselí, Žďár nad Sázavou 2 – Zámek, Nové Město na Moravě a Hamry nad Sázavou.

Děti mohly složit celkem pětičlenná družstva v kategorii starších a mladších nebo soutěžit sam za sebe tedy v kategoriích jednotlivců starších a mladších. Letos pro děti byly připraveny disciplíny jako střelba ze vzduchovky, střelba z praku, hod na cíl, házení šipek či nově střelba z luku. Nechyběl ani plac na kopanou či jen ta na hraní.

Pro děti se pomalu tato soutěž stává oblibou, jelikož si zde mohou vyzkoušet střelbu z různých nástrojů, co normálně do ruky neseženou a ani maminky nepovolí.

Navíc si svoje síly s dětmi mohli poměřit jejich vedoucí, kteří rádi, někteří i neradi tuto nabídku přijali. Děti soutěžily s velkým nadšením a odhodláním. A jak to vše nakonec dopadlo?

 

Kategorie družstva:

Mladší:

1. místo

Jámy

567 bodů

2. místo

Žďár nad Sázavou 2 – Zámek

441 bodů

3. místo

Nové Město na Moravě

352 bodů

 

Starší:

1. místo

Jámy  „B“

610 bodů

2. místo

Nové Město na Moravě

563 bodů

3. místo

Jámy „A“

407 bodů

 

Kategorie jednotlivci:

Mladší:

1. místo

Jan Zerzánek

Žďár nad Sázavou 2 -Zámek

176 bodů

2. místo

Jan Mužátko

příchozí

154 bodů

3. místo

Jan Lacina

 příchozí

126 bodů

 

Starší:

1. místo

Petr Šrom

Nové Veselí

130 bodů

2. místo

Aleš Zvolánek

Nové Veselí

122 bodů

3. místo

Nikola Poulová 

Hamry nad Sázavou

106 bodů

 

Nejlepším střelcem z kategorie družstev se stal Martin Mazánek ze sboru SDH Jámy a z jednotlivců Daniel Dušek ze sboru SDH Nové Veselí. Celkově nejlepším střelcem byl Martin Mazánek. Všechny děti nakonec byly odměněny nějakou tou maličkostí.

Akce se vydařila a my jako pořadatelé doufáme, že každým rokem bude stále větší a větší účast a my abychom ozvláštnili už již tak netradiční závody se budeme snažit, aby každý rok nastala nějaká malá obměna v disciplínách.

-rš

 

sdhjamyrajče.net