Srandamač 2012

Dne 16 – 17 června 2012 se naši mladí hasiči zúčastnili soutěže Srandamač v Hamrech nad Sázavou. Letos jsme postavili celkem tři družstva, dvě starší a jedno družstvo mladších. Tato soutěž je pro hasička oblíbená už tím, že se po soutěži zde spí.

Letos se konal ročník na novém hasičském hřišti. Letos jsme byli rádi, jelikož vyšlo velmi krásné počasí, a tak nálada byla nahoře. Letošního ročníku se ročníku zúčastnil rekordní počet družstev. Celkem 8 starších a 7 mladších. Soutěž byla ozvláštněna tím, že jeden útok starší družstva běželi až za tmy.

Jak to vůbec šlo našim nejmladším hasičatům? Naši malí cvrčci se nebáli a šli do toho s velkou odvahou. Oba útoky se jim povedly a nakonec se umístili na 4. místě. Starší naši hasičata se účastnili se dvěma družstvy. Týmu B se povedl první útok, bohužel druhý ne. To ale vůbec nevadilo. Nakonec se umístili na 7. místě. Týmu A neboli (J)elit se povedl čas, který ají vedoucím vytřel zrak. Čas pod 20 sekund. A k tomu druhý útok za tmy se jim povedl ještě lépe. Díky tomu se dostali na parádní 3. místo. Poklonu jim uznali i ti, kteří jenom narážejí. Naše hasičata to zvládli bez narážení.

Neopomnělo se ale ani na vedoucí. Nezaváhali jsme a zúčastnili jsme se také. Soutěžili jsme v konkurenci 7 družstev. Na to, že jsme to nikdy nezkoušeli a bylo to improvizační, umístili jsme se na 4. místě.

Navíc se hasičata účastnili soutěže motání hadic. Zde byli kategorie podle roku narození. Nezahambili jsme a ukořistili několik prvních míst. Dokonce Hanča Machová se stala absolutní vítězkou motačkou hadic a získala putovní pohár.

Děti v průběhu pak hrály fotbal či karty. Všem se na soutěži líbilo a již se určitě těší na další ročník.

 

Časy družstev:

Mladší:

Starší A (J)elita:

Starší B:

1. čas  26,63s 1. čas 20,17s 1. čas 26,61s
2. čas  24,81s 2. čas 18,99s 2. čas N

-rš

sdhjamyrajče.net