Soutěž koňských stříkaček Budapešť - Maďarsko 27. - 28. 9. 2014

O víkendu 27. 9. – 28. 9. 2014 se devítimístná posádka vydala na mezinárodní soutěž koňských stříkaček do Maďarska, hlavního města Budapešť. Po čtyřhodinové cestě, jsme se setkali se spřáteleným sborem ze Slovenského Sence, kteří se po celou dobu stali našimi průvodci a tlumočníky. Po příjezdu nás ubytovali v hotelu a následně nás vzali na prohlídku dopravního muzea. Muzeum bylo opravdu krásné, ale natolik velké, že kdybychom si vše chtěli prohlédnout důkladně, zůstali bychom tam nejméně týden. Poté jsme se vrátili na hotel na večeři, kde jsme ochutnali maso s rýží v kapustě a se zelím. Večer jsme přátelsky poseděli s ostatními sbory.

sdhjamyrajče.net

V neděli, den D jsme se posílili snídaní a vydali se na místo konání. Upravili jsme se do historických uniforem, abychom náš sbor reprezentovali, jak se patří. Bohužel nás zaskočil trochu přítomný zmatek a nevěděli jsme, co a jak dále bude. Nakonec jsme na řadu přišli až kolem 13 hodiny, před námi soutěžili družstva dětí, žen, seniorů a maďarské týmy. My jsme spadali do zvláštní kategorie – zahraniční sbory. Měli jsme tedy mnoho času okouknout doprovodný program, stánky a soutěžní disciplínu. Řádně jsme okoukávali techniky a předem se domluvili, co kdo bude dělat, abychom se tam pak nemotali jak vítr v bedně. Ona samotná disciplína totiž nebyla vůbec jednoduchá. V disciplíně nás soutěžilo celkem 7 a museli jsme zatlouct 10 hřebíků, seskládat z 6 kusů vlajku Maďarska, na korbě odvézt jednoho člena k domečku, z domečku vytáhnout barel a natáhnout hadicové vedení, ke koňce namontovat sání ze dvou savic a koše a připevnit bradla. Posledním úkolem bylo shodit dva plamínky na střeše domečku a zastavit čas.

sdhjamyrajče.net

Poté jsme již seděli a užívali si nádherného počasí. Na vyhlášení jsme obdrželi několik hodnotných cen a také cenu nejcennější…. Celkově jsme vyhráli naší kategorii a obsadili 1. místo.
A kdo náš sbor vůbec reprezentoval? Petr Starý ml., Jaroslav Mach, Jiří Vališ, Stanislav Mach, Dušan Štourač, Jan Kabrda, Alena Machová, Renata Štouračová a Věra Kabrdová.

sdhjamyrajče.net

-rs