Soutěž dorostu 2021

Stejně jako té mladší části našich hasičů se možnost po dlouhé době účastnit se nějaké soutěže objevila i pro naše dorostence. Vyrazili jsme tedy 29.5. do Hamrů nad Sázavou na soutěž dorostu, ve složení jednoho týmu smíšených a dvou jednotlivkyň, Adélky ve středním a Símy ve starším dorostu.

I naší soutěže se letošní situace lehce dotkla a to tak, že všechny týmy běžely pouze požární útok a psaly testy, zatímco jednotlivci si odběhali všechny své disciplíny jako každý rok. První pokus útoku se našim smíšeným vyvedl až tak, že v něm obsadili druhé místo. Za zmínku stojí ale i nepovedený druhý pokus, při kterém jsme divákům ukázali, jak jsme sehraní a umíme si pomoct a poradit za všech okolností. Celkově se naše smíšené družstvo umístilo na krásném 3.místě ze sedmi družstev, za což jsme všichni byli moc rádi a byli jsme na sebe moc pyšní. 

Stejně dobře se dařilo i naší jednotlivkyni Adélce, která dokázala ve své kategorii vyběhat druhé místo s jejím historicky prvním postupem na kraj. Z toho jsme za ni měli všichni obrovskou radost! Naší druhé jednotlivkyni Simči se letos bohužel moc nezadařilo a i přes to, že přes celou pandemii pilně trénovala, tak před závody byla příliš nervozní a na stovkách netrefila ani jeden rozdělovač. Kvůli této chybě zaběhla pro ni dost neobvyklý čas na stovkách a poprvé ji to stálo postup na krajské kolo dorostu.

Celkově máme z tohoto závodu dobrý pocit, užili jsme si spoustu zábavy a to že se někdy nedaří podle představ, s tím se musí počítat, protože právě to nás motivuje na sobě máknout a posunout se zase o krok dopředu. 

 

Krajské kolo dorostu v Pacově

Na kraji se plnily pouze dvě disciplíny, a to testy a běh na 100 m s překážkami. Adélka testy napsala bez chyb a na stovkách se zlepšila časově o 2 sekundy oproti okresnímu kolu. Výsledek ji nakonec stačil na 4. místo. Gratulujeme!

-rs