Sběr kamení 2012

2. května jsme se sešli odpoledne před zbrojnicí. Cílem naší schůzky byl sběr kamení. Touto činností, která je honorována, tak můžeme přispět do pokladny SDH. Sešlo se nás 14 dětí a 5 dospělých. Avií nás odvezli na pole, kde jsme se rozdělili do dvou skupin a každá skupina vyrazila za svým přiděleným traktorem. Pustili jsme se do sběru kamení. Počasí nám přálo, nálada byla dobrá, práce šla od ruky. Někteří měli i po dvou hodinách chození po poli tolik energie, že dokonce pobíhali, aby sebrali tady kámen, támhle kámen.

Jediné co se nám nakonec pokazilo, bylo počasí. Překvapil nás prudký vítr, který zvedl prach, a my ho měli nejen plné oči, ale vzápětí přišla i pěkná sprška a poměrně dost se ochladilo. Poschovávali  jsme se kde se dalo. Do traktorů, pod vozy. Celé to trvalo asi deset minut. Poté co přestalo pršet, jsme se znovuspustili do práce. Na konec pole nám zbývalo už jen asi nějakých 300m a i čas pokročil k večeru, tudíž poté byla akce úspěšně odtroubena.

Oddychli jsme si, že to máme konečně za sebou, měli jsme radost z vykonané práce a třešničkou na dortu byla i pochvala od vedoucích, jací jsme šikulové.

P.Št.