Reprezentační den žen aneb okresní soutěž, slavnosti v Bohdalově, kácení máje v Újezdě

Tento den pro Jamské hasičky začal již brzy ráno, i když by se mohla počítat i povinná předpřípava, která byla den dopředu. Každá měla za úkol si naložit maso, aby okresní soutěž probíhající ve Věchnově u Bystřice nad Pernštejnem byla co nejzajímavější a nejpříjemnější.  Den 21 v měsíci červnu započal již v 6:30 u hasičské zbrojnice, kdy jsme se naložily do Avie se vším potřebným vybavením a vyrazily. Předtím se nám však ochromila jedna členka přivřeným prstem do dveří, jelikož jsme ale statečné ženy, daná osůbka to přežila díky rychlé „první pomoci“. Cestou necestou se študovaly otázky podle záchytných slov, nebo někteří doháněli spánek. Po příjezdu se k nám přidaly naše další dvě důležité členky půjčené z Újezdského sboru. Hopsalky zahájily trénink na překážkách, kde dolaďovaly formu a vůbec co a jak skočit. Po nástupu, kde velitelka vylosovala poslední číslo 12, jsme šly na teorii, kterou jsme zvládly bez ztráty kytičky, tak obdobně následující pořadová příprava byla přímo vzorová. Následoval útok, kde nás zradila mašina a chcípla, přeci se jen statečné strojnici povedlo mašinu zpět nakopnout a útok dokončily v celku dobrém čase.  Naposledy nás čekala štafeta, při které se nikdo nezranil ani neudělal větší chybku, tudíž se dala považovat za zdařenou. Po soutěži jsme si zašly do naší dovezené cateringové stanice, o kterou se nám starali, masíčko ugrilovali a dortíčkem završili naši přátelé a kamarádi Škáry s Enťou.  Mezitím jsme fandily újezdským klukům a družily se s nimi. Po vyhlášení výsledků jsme byly rády, jelikož jsme skočily na krásném 5. místě. Naším cílem bylo si soutěž užít a nebýt posední, což jsme splnily do posledního puntíku.

Aby toho nebylo málo, tento den pro Jamské hasičky nekončil. Pokračovaly jsme reprezentovat náš sbor do Bohdalova na výročí sboru. Zařadily jsme se do slavnostního průvodu a byly jsme ozdobou, protože přeci jen dámské družstvo se v průvodu nevidí každý den. Dokonce jsme měly tu čest průvod i vést, jelikož byl dán povel čelem vzad…. Nadále byly provedeny ukázky mladých hasičů či žen, které byly celkem zdařilé.

Den ani potom nekončil a jako správně sdružený sbor jsme jely podpořit sbor újezdský na kácení máje. Shlédli jsme jejich vtipnou scénku a dokonce dva kluci, kteří nám celý den dnes pomáhali (Enťa a Škáry ZR) jim dokázali ukrást vlajku. Trošku jsme tedy rozčeřily vody a bavily se.

Tento den byl náročný a plný nečekaných akcí a zvratů, my ženy z Jam jsme se toho ale nezalekly a ukázaly chlapům, že i ženy to dokážou vzít za správný konec.

-rs

 

sdhjamyrajče.net