Plamen 2021

Po dlouhé pandemické pauze vláda v květnu konečně vyhlásila stav, ve kterém pro nás svitla naděje na vstání od počítačů a trénování na hru Plamen. To se opravdu povedlo a naši vedoucí z nás museli na poslední chvíli seskládat sehraná družstva a na pár tréninkách s námi natrénovat jednotlivé disciplíny. Letošní Plamen byl pro nás naštěstí trochu upraven, a to tak, že jsme běželi pouze požární útok, štafetu dvojic a štafetu 4x60m.

 Závody se konaly 22.května v Lavičkách a my jsme na ně dojeli s dvěma družstvy mladších a dvěma družstvy starších. 

Letošní úprava kvůli pandemii nám rozdělila závody na dvě části a to tak, že ráno jsme přijeli na závody pouze se staršími dětmi a po obědě s mladšími. Začínalo se útokem, který se nám na tak málo tréninků docela vydařil. Pokračovali jsme na štafetu dvojic a nakonec na štafetu 4x60m. Výsledek pro starší můžeme určitě zhodnotit kladně, protože z podzimového 12.místa se Jámy „A“ posunuly na konečné 7. místo z dvaceti družstev a Jámy „B“ skončily na celkovém 15. místě. 

Hned po odběhání jsme odjeli domů, po obědě nabrali v Jámách tu mladší část našeho kolektivu a odjeli zpět do Laviček. 

Hned první disciplína v podobě požárního útoku se nám časově nevydařila úplně podle představ a stejně tak štafeta 4x60m, kde se nám „povedly“ hned dva neplatné pokusy v podobě špatně zvednuté proudnice a zapojení rozdělovače přes zub. No co…na těchto chybičkách do příštího roku musíme ještě zapracovat. Po druhém místě z podzimu, se Jámy „B“ posunuly na celkové 7.místo a Jámy „A“ na celkové 13. místo z devatenácti družstev.

Nakonec musíme poděkovat trenérům, za trpělivost, tréninky a skvělé zážitky! Protože i přes pár nepovedených pokusů jsme si závody jako vždy moc užili, získali spoustu zážitků, nových zkušeností a motivaci do příštího roku!

-rs