Jarní soutěž dorostu

Půlrok se s půlrokem sešel a nadešel čas soutěže. Příprava byla velmi náročná, jelikož mnoho mláďat ještě soutěžilo za děti a na dorost nezbýval čas. Proto se týden před soutěží trénovalo každý den. Nohy jsme tahaly po zemi, ruce u kolen, ale nevzdávali jsme to. I s informací den před odjezdem, že budeme vstávat ve čvrt na šest, aneb, že: "To nezní dobře," jsme se smířili. Dokonce děvčata i buchty napekly a trenéry nakrmily.

jskarkyrajče

Den D nadešel a my se vydali pojízdným akvárkem do Bystřice nad Perštejnem. Nálada vládla správným směrem. Po tradičních oficiálních tanečcích jako přihlášení, nástup a omrknutí areálu se začalo soutěžit. Letos jsme lítali trochu jako fretky, jelikož pohlídat a obstarávat dvě družstva je náročnější. Jako první proběhly štafety. Bohužel se holkám (dalo by se v tomto případě říct slečnám) pořádně nezadařil ani jeden pokus. Avšak, oceňuje se dokončení obou pokusů. Následovala štafeta našeho druhého družstva alias smíšeňáků. To musíme říci, že pokusy se povedly.

Následovala větší pauza pro smíšeňáky, ale hektická chvilička pro holky. Začal běh na 100m s překážkami. Na to jak jsme spíše netrénovaly, se holky s tratí vypořádaly dobře. Velmi trenéry těšilo, když si samy řekly o druhé pokusy a nevzdávaly to. Dokonce se díky tomu objevilo i pár talentů. Akorát trenérům se asi další noc zdálo o motání trikolór.

jskarkyrajče.net

Tlak Alči se zvedl po oznámení, že smíšeňáci udělali v testu chybu. Hlavu chtěla utrhnout provinilci, avšak vyšlo najevo, že si dělali jen šprťouchlata. Nikdo neměl ani chybku, jak smíšeňáci, tak i holky.

Poslední nás čekal útok. Smíšeňákům všechno klaplo, až byl Doda celý mokrý jako správný košíček. Slečny sice měly trému jak to všechno zvládnou, ale sání klaplo na jedničku. Bohužel zuby v béčkách nedržely a došlo k rozpojení. Holky však boj nevzdaly a pokus dokončily. Objevila se hysterická chvilka, naštěstí až po výkonu. To víte osahat si všechny páčky na stroji, to chce trochu odvahy.

jskarkyrajče.net

Málem bychom zapomněli, po celou dobu soutěže, probíhal ten náš prcek - disciplíny v rámci jednotlivců. Lucka běhá až se jí za patami práší, podává výkony, že jí kluci kolikrát nestačí. Doběhla až tak daleko, jak jen přeci může, jede na kraj - jásat může.

jskarkyrajče.net

A jak dopadly výsledky? Tréneři se jen dmuli pýchou, jaký mají skvělé svěřence. Jamáci ukořistili 2. místo u holek, 2. místo u smíšeňáků a navrch dodali 1. místo jednotlivkyně Lucky.

jskarkyrajče.net

Velké díky patří: Aničce Saglenové z Hamrů, Fandovi a Monči Špačkových z Újezda

-rs