Jarní Soutěž 2012

Sešel se nám tu půlrok s půlrokem a byla tu jarní soutěž. Tentokrát připadla na 19. května. Soutěž se konala v Novém Městě na Moravě v areálu SKI. Jelikož na podzimní kolo nebylo příznivé počasí, zůstaly nám na jarní kolo ještě dvě disciplíny z podzimu.

Novinkou pro jarní kolo bylo i nové internetové přihlašování. Jakmile jsme přijeli a zaregistrovali jsme se, dostali jsme naše již přihlášená čísla 3 a 7. Složili jsme totiž dvě družstva starších. Sice v jednom družstvu jsme měli děti, které by mohly soutěžit za mladší, ale bohužel jich nemáme dostatek, aby složili celé družstvo. Nechceme je ale proto nechat doma, a tak důležité je pro nás aby si všichni zasoutěžili. Proto druhé družstvo se skládalo z dětí šestiletých až dvanáctiletých.

První soutěží byla štafeta CTIF, následovala štafeta 4x60m, kde i rozhodčí obdivovali naše malé caparty jak metou.

Pak byla menší svačinka a pokračovala se na disciplíně dvojic. Starší kluci se tak hecovali až naznali, že za nimi bude lítat asfalt. To nás vedoucí velmi potěšilo. Ale ani ti mladší se nezahanbily a odběhly to, jak nejlépe dovedli. Následoval požární útok. Jenom my však jsme dokázali sát s rozpojenými savicemi, až se divili sami rozhodčí. Starší družstvo A dosáhlo času 27:08s a družstvo B času 29:84 což není moc velký rozdíl.

Poslední disciplínou byl požární útok CTIF, který mi provádíme spíše na preciznost než na rychlost. Proto jsme měli obrovskou radost, když naše družstvo A jako jediní udělali útok bez chyby. Sice měli pomalý čas, ale preciznost se vyplatila a zde se i tak umístili do 10 místa. Družstvo B jelikož byli špuntíci, měli horší problém s mluvením a příkopem, ale musíme je pochválit, jelikož tohle je těžká disciplína.

Pak už jsme jen s napětím čekali na výsledky. Nakonec družstvo A se umístilo na 6. místě a družstvo B na 18. místě z celkového počtu 26 družstev. Spokojený s výkonem jsme den zavrcholili zmrzlinou a kofolou v hospůdce v Jamách.

Nakonec musím napsat za všechny vedoucí velkou pochvalu všem dětem, jak se snažili podat co nejlepší výkony. Moc je proto chválíme a doufáme, že se již těší na další soutěž, kde se budou statečně prát o další umístění s radostí.

-rš