Jarní kolo hry Plamen Dorost 23. 5. 2015

To by nebylo jaro, aby dorostence nečekalo kolo hry Plamen. Letos se odehrával ve Velkém Meziříčí v odpoledních hodinách. Přijeli jsme celkem v silné sestavě, měli jsme jedno družstvo smíšených a tři jednotlivce. Zpočátku se začalo stovkami družstev, jelikož smíšená družstva tuto disciplínu neplní, mezitím družstvo s jednotlivci splnilo test s otázkami. Bohužel zde jeden člen týmu zaváhal a udělal jednu chybu.

Poté začala soutěž jednotlivců, kde nás velmi dobrými výkony v deštivém počasí reprezentoval Dominik Švoma s Lucií Machovou a Lucií Chudíkovou. Všichni se s podmínkami a soupeři prali statečně. Bohužel se ne všechny výkony povedli a občas se něco pokazilo. Ať už to byla vypadlá proudnice z opasku, která vadila při běhu, nepřekonání bariéry či obtíže s napojením na rozdělovač. Ve dvojboji se však spíše vedlo. V prvním rozběhu to bylo oťukávání terénu a ve druhém ve všech případech došlo ke zlepšení výkonu.

Družstvo mezitím splnilo královskou disciplínu útok, kde se bez větších zádrhelů vedlo. Poté už měli volno, jelikož kvůli nepříznivému počasí se zrušil štafetový běh.

Díky tomu, že máme správnou partu, o chvíle legrácek nebyla nouze, nechybělo fandění a ani přátelská nálada mezi spřátelenými sbory.

A jak to nakonec dopadlo? Družstvo se umístilo na nepopulárním bramborovém 4. místě z 9 družstev, Dominik Švoma ve své kategorii obsadil 2. místo, kde to opravdu bylo o prsa, jelikož od 1. místa ho dělilo 0,06 s. Děvčata se ve své kategorii umístily na velmi pěkných umístěních. Lucie Chudíková obsadila 4. místo a Lucie Machová na 1. místě.

S výkonem všech svých svěřenců vedoucí byli moc spokojeni a doufají, že další vynikající výsledky budou následovat.

Družstvo: 

  • Martin Mazánek
  • Václav Trojánek
  • Zdeněk Trojánek
  •  Jakub Juráček
  • Jan Mužátko
  •  Hana Machová
  • Monika Špačková (výpomoc z SDH Újezd)

-rs

sdhjamyrajče.net