Jamský boyard

To by nebyli vedoucí, aby si zase pro nás něco nevymysleli. Tentokrát jsme soutěžili v Jamském boyardu. Zpočátku nikdo nevěděl, co má očekávat, jelikož vedoucí byli tajemní, jak hrad v Karpatech. Jediné, co jsme věděli, bylo, že bychom měli přijít, jelikož když si to necháme ujít, bude nám to pak líto a to jsme po skončení uznali, že by nás to určitě mrzelo. V pátek 13. 2. 2015 jsme byli obeznámeni, co se vlastně bude dít. Rozdělili nás do dvou skupin, které soutěžili proti sobě. V pátek jsme odběhli štafetu, kde jsme předváděli dovednosti z hasičáků, pokusili jsme se vystřelit raketu či se snažili transportovat lentilky pomocí brčka.

Další týden boyard pokračoval. Tentokrát jsme na to měli i více času, jelikož byl spojen s přespáním v hasičské klubovně. Po příchodu jsme soutěžili v převádění na druhou stranu, zkusili si znovu vystřelit raketu, minule jsme totiž byli neúspěšní (tentokrát se povedlo). Následoval pak soutěžní podvečer, kdy jsme vystřídali mnoho a mnoho her jako přetahovaní lanem, kdo vydrží déle stát na špalíku, stavění věže z kostek, šlehačkovou výzvu, hry, kde jsme používali smysly jako ochutnávání, poznávání věcí podle hmatu či zkoušeli prolézt papírem A4. Následovala večeře v podobě oblíbených hranolek s kečupem. Poté následovaly další a další hry, kdy jsme používali svůj důvtip, chytrost či šikovnost. V některých soutěžích jsme podporovali i malé předškoláky, kteří poznávali barvy a zvířata. Starší si museli poradit se zeměpisem, logickou hádankou nebo vymyslet způsob, jak se na špalíku udrží co nejvíce lidí.

Před spaním jsme ještě zkoukli pohádku. Do klubovny jsme se jen tak tak poskládali, abychom se vešli všichni. Po ranní snídani nás čekalo jen vyřešit hádanku z indicií, které jsme dostávali za splněné úkoly. Musíme říct, že tato hádanka nám dala velice zabrat. Nakonec ji oba týmy vyluštili a zjistili, že se jedná o jamskou hymnu, kterou jsme si společně zazpívali. Ke konci dostal vítězný tým malou sladkou odměnu a nakonec všichni obdrželi veliké pytle gumových bonbonů.

Aniž se to nezdá, vydrželi jsme hrát Jamský boyard přes 8 hodin.

-rs

sdhjamyrajče.net