Hamerští hasiči žehnali novému praporu

Desítky dobrovolných hasičů, hostů a návštěvníků zamířilo v neděli 2. května do Hamrů nad Sázavou.

Před hasičskou zbrojnicí se v tento den uskutečnilo slavnostní žehnání nového praporu hamerských hasičů. Poblahopřát svým kolegům přijeli i dobrovolní hasiči z jedenácti sborů z celého žďárského okresu. Po slavnostním průvodu požehnal novému praporu a hasičské technice farář Tomáš Holý z blízkého Žďáru nad Sázavou.

„Prapor byl zhotovený podle našeho návrhu. Na jedné jeho straně je na červeném podkladu historický hasičský znak s Českým lvem a na druhé straně na modrém podkladu je vyobrazen symbol Hamrů nad Sázavou, kamenný most s patronem hasičů sv. Floriánem“, řekl starosta hasičů Alois Březina.

Součástí slavnostního odpoledne byl i křest nové knihy Karla Černého „Hamry nad Sázavou na starých pohlednicích“. „V této publikaci jsou uveřejněny historické pohlednice z let 1900 až 1960, které jsou doplněny dobovými fotografiemi a pro srovnání i těmi současnými," v krátkosti představil svou knihu Karel Černý. 

Zajímavým zpestřením odpoledne byla i možnost detailně si prohlédnout vystavenou hasičskou a policejní techniku doplněnou odborným komentářem.

 

 

Další fotografie z průběhu na sdhjamy.rajce.net.