9. ročník Memoriálu Jana Dřínka

 

Již dovoluji si říci, tradičně jsme se letos opět zúčastnili memoriálu Jana Dřínka. Letos to bylo pro nás velmi náročné období, kvůli přestavbě hasičárny a každý si chtěl přece jen odpočinout. Nakonec se složila dvě družstva odvážných, co se s tím jeli poprat a také pobavit.

Letos byla překvapivá účast ze strany soutěžních družstev žen. Poprvé družstva žen vyrovnaly počet družstev mužů. Což by pánové měli vzít na uváženou….

Počasí nebylo moc příznivé, ale stále ještě dobré, jelikož jsme přece jen nemuseli běhat v dešti, bouři a vodě. Při přivítání všech hostů, a že jich tam byla pěkná řádka, proběhlo rozlosování. Již hned od začátku nás naše velitelka ženského družstva musela hájit, jelikož někteří z našich řad potřebovali odjet dříve domů. Prala se proto o přední pozice.

Začátek závodu zahájilo domácí družstvo mužů, no spíše kluků ze sboru Žďár nad Sázavou 2 – Zámek. Na řadu po nich již došlo na ženská družstva. Naše krásné číslo startovní neslo číslici číslo 4. Nachystaní a v klídku (stresovala nám letos jen 6), jsme se dali do práce. Montování savic, lanka, spoje hadic, terče to se nám vše mihlo do času 83s a pár drobných. No na to, že jsme ani skoro necvičili, pouze v pátek a ještě k tomu zacvičovaly tři nové žaby, pěkný výsledek.

Pak se již čekalo na naše chlapy, kdy budou startovat. Startovali skoro jako poslední, takže prostoje bylo dost. Nakonec se však přeci jen na startovní čáru dostali. Ale co to provedli? Co to vyvádějí za zmatky? Proč je přehozené číslo 3 a 4 na základně? A nemají číslo 5 a 6 prohozená čísla? Ano to se stalo našim pánům. Ale nevadí, zachránila je naše jedna dobrá dívčí duše. Ovšem pánové to svedli na to, že to takhle pro pobavení dělají běžně….

A opět savice, lanka, spoje hadic a terče prošly jednou šmouhou tentokrát v čase 82s a pár drobných. Ovšem přibylo pár trestných bodíků a čas byl 92s a pár drobných. Vůbec nevadilo, i tak závody byly dobré.

Nakonec se tým žen umístil na 9. místě z 15 družstev a tým mužů na 10. místě z 15 družstev. Poslední krásnou perličkou na závěr byl náš mladičký sbor hasičátek s malou koňskou stříkačkou a myslím, že pánové oslnily mnoho dam a ještě více dívek a možná také pár pánů….

-rš