8. místo nejlepších dobyvatelů

Dne 21. května 2011 přišel náš den. Sraz jsme měli ve tři čtvrtě na sedm ráno před zbrojnicí. Museli jsme se nalodit do vesmírné Avie s nářadím, které jsme potřebovali k tomu, abychom dobyli areál SKI u Nového Města na Moravě. Při příjezdu na místo jsme náš koráb zaparkovali mezi ostatní dobyvatele. Když jsme se ujistili, že můžeme opustit koráb, rozhlédli jsme se, kolik nebezpečných průzkumníků nám bude konkurovat.
V osm si nás svolali obránci areálu a vyhlásili, že se nevzdají bez boje. Všechny průzkumné týmy musí podstoupit několik velmi obtížných úkolů. Aby v tom však nebyl zmatek, museli jsme se rozdělit na mladší a starší průzkumníky. My, jelikož jsme byli stateční, dali jsme se do boje ve starších. Jak to bývá, jsme prostě jedničky a tak jsme si i číslo 1 vylosovali, aby v tom nebyl nepořádek.

Vrátili jsme se do korábu a pobrali ochranné helmy do prvního boje. Rozmístili jsme se po asfaltové ploše kolem dokola. Naším úkolem bylo přemístit důležitý kolík do bezpečného místa. Avšak museli jsme si to předávat a někteří i překonávali obtížné překážky jako laťku, žebřík či překážku. Naštěstí jsme se statečně poprali a kolík donesli do bezpečí. Sice jsme nebyli nejrychlejší ale ani nejpomalejší. Žádné trestné body od obránců areálu jsme nedostali a tak jsme se mezi staršími umístili na 10. místě.

Pak jsme se šli posílit vesmírnými létajícími bulkami, které jsme pochytali v areálu a zapili to vodou z nebe. Pak nás čekal další úkol. Vyzvali nás na souboj s vodou. Avšak to nás nezaskočilo a povedlo nám se s tím popasovat. Poprali jsme se s tím tak, jak jsme ani nečekali. Zde jsme se umístili dokonce na výborném 8. místě.

Nakonec jsme se vydali prozkoumat nejtěžší část. Spolupráce musela fungovat pouze nonverbální komunikací. Obránci tomu říkali Požární útok CTIF s překážkami, ale my věděli, že je to krycí jméno nebezpečí. Na trati na nás číhali žraloci v příkopě, velká čínská zeď, stoková roura, lávka nad propastí, nebezpečné hořící plechovky a nakonec svázání draka několika uzly. Přes to všechno jsme navíc museli vést hadicové vedení. Trať jsme naštěstí proběhli, bohužel se nám uvolnil u draka ocas díky jednomu špatnému uzlu a verbální komunikaci, kterou nám obránci neodpustili, nám dali trestné body. I tak jsme se umístili na 13. místě.

Byli jsme celkem spokojení a už jen čekali ve vesmírném korábu na vyhodnocení dobývání. Obránci nás svolali pod svou věž. Museli jsme se radovat, protože náš průzkumný tým se umístil na 8. místě nejlepších dobyvatelů areálu SKI starších z 28 družstev.
Skoro jako poslední jsme naskákali do našeho korábu AVIA, která nás s houkáním odvezla zpět domů do naší krásné vesničky Jámy. Všechno nářadí, které jsme k dobytí potřebovali, jsme vynesli a uklidili.

Pak už nás jen kostelní zvon v 18:00 hodin svolal k poslední závažné věci. Tou byla zasloužená večeře.

-rš