Slovensko 26. 5. 2012

Nastal den "D" a my se ve 3:45 ráno vydali autobusem s naší koňkou na závody do  Slovenského Sence, čemuž předcházela příprava den před odjezdem,kdy jsme koňku  vyzkoušeli, hodili " do gala" a naložili na zapůjčený vůz.

Po příjezdu na místo jsme zjistili,že pořadatelé  dorazili chvilku před námi a přípravy byly v plném proudu. My se v klidu rozchodili ztuhlí ze sezení v autobusu, připravili koňku na místo na závodišti a šli se k připraveným stolům osvěžit pivkem a kofolou a někteří z naší výpravy se vydali przkoumat místní tržiště a zakoupit  "borovičku".

Zbytek soutěžních družstev postupně dorazil a po krátkém nástupu se šlo na věc. Bylo se na co koukat. Stříkačky byly všechny krásné a všem devíti soutěžním družstvům  se "zadařilo." My se umístili na krásném šestém místě.

Během odpoledne jsme se víc seznámili s velitelem místního sboru,který nás vzal  na prohlídku stanice místních profesionálů,kde jsme prohlídli operační centrum a garáže s jejich technikou, včetně malých koťátek,která měla pelíšek v záchranářském člunu :-) Před odjezdem domů jsme provedli exkurzi v klubovně místního sboru,která byla  plná pohárů  a už byla taková pěkně " zabydlená". Doufejme, že se nám to podobně povede i v té naší nové.  Cesta zpět byla ještě veselejší než ta ranní a my v 8  hodin večerukončili  cestu před naší zbrojnicí. Bylo to super a snad se zase nějaká podobná výprava uskuteční.

PS.: Výsledkem naší cesty je příslib účasti dvou slovenských sborů nanašich "2.  jamských závodech koňských stříkaček"
 

L.S.

sdhjamyrajče.net