Kaplna - Slovensko 2013

Nevím jak začnu kousek povídání o závodech koněspřežných stříkaček. Tyhle příspěvky se totiž hodně podobají : datum, místo konání, umístnění v soutěži, atd. Plním povinné informace:  22.6.2013,  Kaplna - Slovensko, 5 místo, vydařená akce. O tohle ale v tomhle zápolení až tak nejde. Tyto soutěže jsou hlavně o možnosti představit svoji obec, svůj spolek, jsou o lidech a o srdíčku.
Koňku jsme dopravili v pořádku v dopoledních hodinách a hned jsme ji vysadili na hřišti, aby okoukala prostředí závodu. Obklopili jsme ji vlajkami a prapory, aby všichni poznali, odkud naše kráska pochází. Přistrčili jsme k ní i naši minikoňku.
Po slavnostním průvodu obcí, ve které mají třetí nejstarší kostel na Slovensku a nástupu zúčastněných družstev, začala vlastní soutěž. Útok měl záludnost v terči, který se kolébal a nebylo jednoduché naplnit ho vodou, ale chlapi předvedli jak to s koňkou umí a povedlo se.  Překvapilo nás, že některá družstva soutěžila i v třinácti lidech, ale na štafetě, která následovala už jen v předepsaných osmi. Pochopili jsme, že pravidla jsou volná a tak jsme se dali do vymýšlení taktiky. Většina ostatních potom naše "fígle" jednoduše kopírovala. Takže i štafeta by byla úspěšná, až na tu laťku, která prostě neumožnila, aby pod ní prošel urostlý chlap z Vysočiny. Poslední částí soutěže byla štafeta PVP. Její podstatu snad ani nebudu vysvětlovat, ale v pivu, vínu a páleném jsme byli jedni z nejrychlejších.
Tolik o soutěži, teď o tom okolo. Krásně se o nás starali. Za to se patří poděkovat. Pěkná atmosféra, hezké povídání, trochu sportu, hodně smíchu i tanec a zpěv. A když došlo na Jamskou hymnu a já za zády slyšela hodnocení: TO JE DOBRÁ PARTIJA , byla jsem i trochu pyšná. 

-am

 

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net