Zimní štafety Brno

Letos jsme se rozhodli začít soutěžní sezónu již v lednu. V neděli 28. 1. jsme se tedy vypravili do Brna na zimní štafety 4x60 m s překážkami a otočkou. Vydala se nás podstatná menšina, jelikož závody byly celkem daleko. Do soutěže jsme se přihlásili s družstvem nejmladších a starších. Do nejmladšího družstva byli nominováni: Máťa, Kája D., Nelča a Marťa; do staršího: Simča, Janča, Marťa a Luky. 

sdhjamyrajce.net

Po příjezdu proběhla registrace a už nás nervózní Réňa hnala na plac si to zkusit. My máme času dost lážo plážo, nic pro nás neznamená, že na to máme 15 minut a je na place na tréninku dalších 300 závodníků. Prostě klídek a pomalu i lehárko.... Šli jsme to zkusit a pilovali na poslední chvíli techniku, jelikož v našem tréninkovém kulturáku si kladinu vůbec nepostavíme, či než se rozběhneme, už musíme brzdit. Po ukončení tréninku byla chvíle do nástupu, kdy se Alča s Réňou odebraly na válečnou poradu a my od nich měli chvíli klid. No jak se vrátily, tak jsme se dozvěděli, že opět startujeme v prvním rozběhu jako minule. Tentkrát to měli vymakané a každému týmu vyrobili ceduli a dávali ji k rozběhu. V první štafetě jsme nadrobili pár chybiček, zvlášť Máťi placák za bariérou a pomalejší rozdělovač s kladinou. I tak jsme založili pěkným časem s průběžným 3. místem po prvních pokusech naší kategorie.

sdhjamyrajce.net

Samozřejmě Alča s Réňou měly pár připomínek jako vždy....no a když se dozvěděli, že Máťa si nepřevlékl gatě....proto překážku neskočil jak umí...bylo řečí ještě víc.....takže od příště hlídají i převlékání kalhot.....

Po odběhnutí několika závodníků přišli na řadu starší. Ti valili, až foťák nestíhal a příště si Réňa na foťáku musí nastavit rychlejší expozici, aby nebyli mázlí. 
sdhjamyrajce.net

Nebojte cíl byl splněn 55s a pár drobných, i tak se jim výtky nevyhli. Prostě Réňa je šťoural a najde chybku tam, kde ji my nevidíme. Avšak ty chybky pak potvrdí i Alča a Standa. No holt druhý pokus musí ještě starší přidat. Po přestávce šli na druhý pokus naši nejmladší. A hle Máťa skočil překážku, Nelča prolétla a postavila hasičák jako profík, Martin zvládl kladinu lépe stejně jako Kája hadice. Vznikl z toho čas lepší o 6s, tedy 71s a průběžné první místo. To nám vydrželo až do posledního rozběhu, kde nás jedno družtvo předběhlo.

sdhjamyrajce.net

Starší druhý pokus rozjeli tak neuvěřitelným stylem, že to už vypadalo i pod 55s z prvního pokusu. Žel žel ta proudnice. Člověk by neřekl, že zrovna jí se nebude chtít závodit a bude dělat problémy. Ovšem i to se stane a Janča se s ní poprala a nakonec ji i přemluvila. Bohužel jí to chvíli trvalo, a tak čas si nezlepšili. Holt, ale co nadělat, když se nářadí rozhodně stávkovat, závodníci s tím nic nenadělají. Nakonec jsme byli spokojení, jelikož čas 55s tam byl a do půlky výsledkové listiny byli, dokonce i lépe.

sdhjamyrajce.net

Nakonec jsme odjížděli se skvělým pocitem, jelikož ještě v tomto typu závodu sbíráme teprve zkušenosti a už si odvážíme 2. místo v kategorii nejmaldších z 11 družstev a 12. místo ve starších z 34 družstev což je ta lepší 1/3 startovního pole. 

A že Réňa vidí všude chybičky? Ono to není tím, že nám chce pořád něco vyčítat a vše vidí špatně. Vidí hlavně ten náš potenciál být lepší a ví, že na to máme lepší být.

Výsledky a časy k nahlédnutí: zde

-rs