Zimní sezóna Mladých hasičů

Jak to vůbec letos fungovalo s mladými hasiči v zimě? Dříve bývalo zvykem, že jsme se scházeli jednou za 14 dní v hasičské klubovně a hráli hry. Ještě do výroční schůze, jsme takto "hasičáky" praktikovali. 

Avšak po Novém roce naši vedoucí přišli s novinkou, kterou jsme uvítali. Začali jsme chodit trénovat do kulturního domu. Sice jsme občas brblali a nechtělo se nám, ale na druhou stranu jsme uvítali možnost pohybu. Velmi nás bavili honičky, týmové hry a závodní hry. Už o trochu méně sprinty, které přispívali k získávání kondice na jaro. I to se však dalo zvládnout, navíc nás vedoucí motivovali tím, že s námi běhali. Zkoušeli jsme každý zvyšovat svou laťku výkonnosti, ať už v rychlosti či dovednosti ve skoku snožmo. 

Aby toho nebylo málo za odměnu mladší hasičata jeli na divadlo - Jak čert vyletěl z kůže. Pohádka byla moc pěkná a všem se líbila. Ovšem za největší zážitek by se dala považovat honička s čertem, kdy nás jeden po konci představení naháněl po celém sále. Musíme přiznat, že pár z nás mělo nahnáno.

Přeci uspokojit starší hasičata je těžší, a proto jsme se rozhodli uspořádat LASER GAME TURNAJ. Naše starší hasičata se účastnila turnaje s dalšími hasičskými sbory - Újezda a Žďáru nad Sázavou 2 - Zámek. Seskupili jsme se pěkně do dvou družstev a snažili se nahrát co nejvíce bodů. Snaha nesla ovoce, a přestože většina z nás jsou holky, dokázali jsme celkově vyhrát turnaj. Dokonce to vypadá, že jsme založili novou tradici....

A to už se nám přiblížilo jaro a všechny soutěže. Proto pokud možno využívámě pěkného počasí a chodíme trénovat na hřiště. Máme dokonce několik překážek a nemusíme za nimi dojíždět. Přeci jen s překážkami se to i lépe naučíme. Holky se navíc učí dorostenecké stovky, jelikož letos máme ambice založit dívčí družstvo dorostenek na jarní kolo. Musí tedy umět jak dětské disciplíny, tak již dorostenecké, kde jsou navíc obtížné "stovky." I tak se ale těšíme na nadcházející jarní sezónu, chceme ukázat všem co umíme, a proto jsme se začali scházet dvakrát týdně, abychom se to co nejlépe naučili.

-rs