Závody koňských stříkaček Slovensko - Senec

 

V sobotu 25. května se několik členů sboru vydalo na závody 3. ročníku koňských stříkaček na Slovensko do spřáteleného Sence. Po celou cestu pršelo, ale po přejetí kopce „Baba“ na Slovenském území se projasnilo a usmálo se na nás dokonce i sluníčko.

Po příjezdu na školní hřiště, kde měla soutěž probíhat, jsme byli přivítáni a pozváni na malé občerstvení. Po krátkém odpočinku, následovala příprava koňky a vyzdobení prapory: SDH Jámy, obce Jámy, kraje Vysočina a zástavou sboru.

Slavnostního nástupu se zúčastnilo 7 sborů ze Slovenska, 2 z Maďarska a 1 z České republiky. V dobových uniformách a s malými „hasičaty“ taktéž v dobových uniformách jsme nebyli k přehlédnutí.

Jako „bonbónek“ soutěže se předvedli naši nejmenší se svou minikoňkou. Tato ukázka měla veliký úspěch u všech soutěžících i návštěvníků soutěže.

Soutěž samotnou pak zahájili domácí z DHS Senec, které nasadilo velice vysokou laťku všem soutěžícím. Naše družstvo nastoupilo s rozvahou a po krátké rozcvičce se borci chopili svých úkolů. Svým výkonem obsadili pěkné 5. místo.

Po skončení soutěže jsme se zdrželi krátkým posezením s místními hasiči a poté jsme se vypravili na zpáteční cestu.

Ta proběhla bez problémů a tímto bych chtěl poděkovat P. Starému st. a J. Vališovi, kteří nás bezpečně dopravili na místo. Dík patří všem, kdo sbor reprezentovali i těm, kteří nás podpořili.

 

-dš