Střelecká soutěž

O víkendu v sobotu 25. 6. 2011 se uspořádal turnaj ve střelbě pro děti. Pozvalo se mnoho sborů a i děti z vesnice. Zezačátku nám počasí nepřálo a drobně poprchávalo. Nakonec jsme si jen troufli bojovat proti dešti a vše připravili. Svatý Florián nad námi držel ochrannou ruku a odpoledne na nás vykouklo sluníčko. Zúčastnit se mohli týmy po pěti členech a jednotlivci. Skoro každé pozvané SDH mělo alespoň jeden tým. My jsme složili jedno družstvo starších, jedno družstvo mladších a zbylo nám i na několik jednotlivců.

Děti měly možnost soutěžit nejen ve střelbě ze vzduchovky, ale zkusit si i několik jiných druhů soutěží jako hod granátem či šipkami. Nejtěžší ovšem asi byla střelba z praku. U toho se pobavilo i mnoho dospělých. To víte trefit plechovky pomocí praku není žádná snadná věc, zvlášť když vám tam zůstane jen jedna.

Nakonec se děti mohly pobavit podlézáním a přeskakováním laťky, přetahování lanem, či na vyrobeném improvizovaném hřišti zahrát mnoho her jako vybíjenou, špendlíky či kouzelníka.

Do střelby se však zapojilo mnoho vedoucích, kteří se u toho alespoň odreagovali.

K vyhlášení došlo brzy po skončení soutěží. A jak naše děti věrní oři skončily?

Mladší družstvo obsadilo 2. místo, starší družstvo dokonce 1. místo ze starších. Naši jednotlivci ovšem obsadila také pěkná místa. Nakonec jsme mohli být i potěšeni, jelikož se hodnotila i samostatně soutěž ze střelby ze vzduchovky. Ze všech jednotlivců vyhrála tuto pěknou cenu Anička Chroustová a z družstev byl nejlepší střelec Michal Filip.

Dětem se akce moc líbila a už se těší na příští rok, jak si znovu zastřílí.

-rš

sdhjamyrajče.net