Srandamač 2013

Na 5. ročník Srandamače jsme se vydali v sobotu podvečer 15.6. 2013. Na tyto závody se všichni těší, protože se zde spí. A dalším důvodem je i stmelování kolektivů. Závodí se zde v požárním útoku, který se běží na dva pokusy a v nejrychlejším motání hadic.

V mladší kategorii „BAŽANTI“ jsme měli jedno družstvo. Mladších družstev bylo celkem sedm. Tito závodníci své pokusy odběhli ještě před setměním. Skončili na „nepopulárním“ pěkném 4. místě. Musíme však vyzdvihnout, že naši mladí zvládli útok v 5ti lidech, zatímco se za  "normálního" stavu běhá v 7.

Ve starší kategorii „MAZÁCI“ jsme měli dvě družstva. Starších družstev bylo jedenáct. První pokusy se odběhly ještě za světla, druhé pokusy se běžely za tmy. Osvícená byla jen základna, voda v kádi, nástřiková čára a terče. Zde jsme se umístili na 5. místě a 6. místě.

Po půlnoci přišli na řadu útoky v kategorii „BORCI“, což je kategorie nad patnáct let a kde jsme se také účastnili, jako vedoucí. A opět jsme obsadili to nepopulární 4. místo.

Mezi jednotlivými útoky si mohli všichni zasoutěžit v motání hadic. Kategorie byly seřazeny dle tříd. Zde jsme obsadili i první místa. Vojta Juráček, Radek Janů, Lucie Machová a Martin Mazánek byli ve své kategorii nejlepší.

Toto vyhodnocení bylo závěrem večera a následovalo odebrání se na kutě či volná zábava. Všem se večer líbil a děti by byli určitě rády, kdyby se opakoval častěji.

-iš

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net