Srandamač

Dne 20. 6. 2015 se naši nejmladší, tedy mladí hasiči zúčastnili letošního Srandamače. Jedná se o soutěž v požárním útoku mezi sbory, které přijmou pozvání na tuto soutěž. Navíc je soutěž netradiční v tom, že starší družstva běhají své pokusy až po setmění v malém osvětlení a mají možnost po soutěži na místním stadionu přespat.

My jsme se letos zúčastnili s jedním družstvem mladších a jedním družstvem starších. Musíme říci, že i nad naše očekávání mladší zaběhli na druhý pokus perfektní čas a dostali se na konečné 2. místo. Starší bojovali statečně, čas měli i pod 20s, ale bohužel skončili na 6. místě. I toto umístění je však krásné, jelikož před nimi byli hlavně sbory co jezdí RCM.

Naopak jsme v motání hadic vyhráli několik prvních, druhých a třetích míst a pobavili se i v tak nepříjemném deštivém počasí. Podpořili nás i vedoucí a sami zaběhli útok, který jak říkají: "Děcka dívejte se, takhle se to přesně nemá dělat." Ale my si myslíme, že se jim povedl a kdyby to trénovali určitě se jim povede lépe. I tak skončili mezi dospělými na 4. místě. Již další rok se těšíme na soutěž znovu.

   -rs

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net