Srandamač 2011

Rok s rokem se sešel a naše mladá hasičata opět čekal SRANDAMAČ. V jednu hodinu odpoledne jsme se všichni sešli před hasičárnou s karimatkami, spacáky a batohy nabité dobrůtkami.
Společnými silami jsme do Avie nacpali hadice, savice, helmy, karimatky, spacáky, batohy a nakonec všechny děti s vedoucími. K hnutí ani nebylo místečka.
Příjezdem nás uvítal drobný deštík. Došli jsme na hráz k rybníku Březiňáku, kde akce probíhala. Nejdříve se postavily stany a děti se ,, ubytovaly.“
Brzy byl vyhlášen nástup, jelikož všechny nahlášené sbory s mladými hasiči byly již na místě.
Po rozchodu jsme se šli podívat na útoky ostatních družstev. Naše starší družstvo šlo šesté v pořadí. Bohužel se nám rozpojil rozdělovač a Lišku jsme mohli v tu ránu ždímat. Nevzdali se a útok dokončili, což obecenstvo odměnilo potleskem.
Naše nové mladší družstvo šlo na řadu poslední. Na to, že šli útok se vším všudy napotřetí, velmi se jim povedl.
Po pauzičce se pak pokračovaly druhé pokusy. Starší tentokrát už nezlili Lištičku a tímto pokusem si z posledního místa, dostali na pěkné 6. místo z 9 družstev starších.
Mladší se druhým pokusem také zlepšili a nakonec vybojovali 4. místo z 6 družstev mladších. Obě družstva dostaly pěkné ceny.
To ovšem nebylo všechno. Z recese běželi i vedoucí kolektivů. Naši vedoucí, na to, že to nikdy nezkoušeli, obsadili 2. místo z 6.
Mezi útoky, ale ještě probíhala soutěž v motání hadic. Tam jsme byli dost úspěšní a vybojovali pomalu v každé kategorii 1 místa jak za kluky, tak i za holky. Zapojili se opět také naši vedoucí.
Pak jsme se všichni s chutí pustili do večeře v podobě řízku.
Bohužel nám, ale Srandamač zkazilo počasí. Celý den poprchávalo, a do stanu pod karimatky tekla voda. Nakonec jsme se pobalili a odjeli domů.
Doufáme, že příští rok bude opět pěkný slunečný jako loni a užijeme si Srandamač i s nočním dobrodružstvím.

-rš

Srandamač
sdhjamyrajče.net