Srandamač 2010

Naši mladí hasiči se zúčastnili dne 19.6.2010 Srandamače, který se konal v Hamrech nad Sázavou. Tato soutěž je u hasičat velice oblíbená, a to hlavně proto, že se tu přespává.

Na místo, k rybníku ,,Březiňák“ jsme dorazili okolo půl čtvrté. Postavili jsme si stan, nanosili do něj věci a rozložili si je tak, abychom večer nemuseli nic připravovat a šupli si rovnou do spacáků.

Po ubytování začal hlavní program. Nejprve disciplína v požárním útoku, a pak soutěž v nejrychlejším smotání hadice. Letos jsme na útok sestavili jak starší, tak i mladší družstvo. Starší družstvo se umístilo na 4. místě a mladší družstvo, i přes to, že si útok nenazkoušelo, obsadilo 2. místo. Po těchto útocích přišla na řadu recese, že i my dospělí jsme sestavili pár družstev a vyzkoušeli si požární útok. I my jsme se zúčastnili, ale malá chybička na rozdělovači stála tým první místo. Po útocích následovala soutěž v motání hadic. Obsadili jsme několik druhých a třetích míst. Všem zúčastněním tímto gratuluji.

Po vyhlášení výsledků jsme šli na jídlo, na které jsme se všichni celý den těšili. Pomlaskali jsme si na kuřecím plátku s chlebem. Potom už jen následovala volná zábava, kterou jsme si všichni do jednoho pořádně užili.

Ráno jsme vstali, někteří ani vstávat nemuseli, posnídali párek v rohlíku, sbalili se a jeli domů. Počasí nám přálo, byla celkem zima, ale nepršelo. Už se těšíme na příští rok, až pojedeme znovu. 

Napsala Ivana Štouračová

 

sdhjamyrajče.net