Soutěž koňských stříkaček Kaplná 2015

Po pátečním naložení naší stříkačky se družstvo jamských hasičů vydalo na 3. ročník koňských stříkaček do slovenské Kaplné. Po příjezdu následovalo - pozdravení s místním sborem,ubytování a seznámení s průběhem soutěže. Soutěž byla zahájena slavnostním průvodem od obecního úřadu k místnímu hřišti. Po rozlosování začaly probíhat soutěže.

První byla štafeta, kde všech 9 členů muselo přelít kýbl vody, podlézt laťku, následoval slalom s hasičákem a sfouknutí svíčky 1 členem (někdy i dalšími než přestala hořet). V této disciplíně se nám celkem dařilo. Po krátké přestávce následoval útok, v němž jsme se také neztratili a dosáhli dobrého času. Poslední disciplínou byla PVP štafeta - tedy pivo, víno a pálenka. 

Po sečtení výsledných časů se naše družstvo umístilo na shodném místě se slovenským Boldogem. Následoval tedy rozstřel v PVP, kde jsme zvítězili a tím se naše družstvo umístilo na 2. místě za domácím družstvem, které poprvé zvítězilo. Vyhlášení výsledků bylo vcelku rychlé a po ní pokračovala volná zábava až do večerních hodin na místním hřišti. V neděli dopoledne se jelo do termálního koupaliště načerpat síly a regenerovat se. 

Domů jsme dorazili ve večerních hodinách. Děkuji tímto řidiči bratru Kabrdovi za bezpečnou jízdu a všem soutěžícím. Těšíme se na další soutěž.

-ds