Soutěž koňských stříkaček Kaplná

V sobotu 21. 6. 2014 družstvo hasičů nastoupilo do přistavených aut a vyrazilo směr Kaplná na "Druhé závody koňských stříkaček." Po ubytování v penzionu, jsme si prohlédli malé místní muzeum, kde se nám líbilo. 

V odpoledních hodinách jsme se vydali slavnostním průvodem od obecního domu na hřiště. Po proslovech starosty obce a starosty hasičů, byly posvěceny stříkačky místním farářem a pak již započala samotná soutěž. Začínalo se útoky, ten se nám celkem povedl, poté následovala štafeta provedená 10 soutěžícími. Nejdříve se "kýblovalo" tj. přemisťovalo se asi 180l vody z jednoho sudu do druhého, pak všichni podlézali pod laťkou, dalším úkolem bylo sfouknutí 2 magických svíček (žádná sranda), běh mezi kužely a napojení hadice s proudnicí na rozdělovač. Třetí disciplínou 6tičlenného družstva byla štafeta PVP (pivo,víno, pálenka). V celkovém součtu časů jsme se dělili o 4. bramborové místo s DHZ Senec. Po vyhlášení výsledků následovala volná zábava.

Nedělní dopoledne jsme odpočívali a po obědě jsme navštívili termální koupaliště Vincov les. Po relaxaci v bazénu následovala cesta domů. Tímto bych chtěl poděkovat DHZ Kaplná za pěknou soutěž a našim řidičům p. J. Machovi a p. J. Vališovi za spolehlivý odvoz domů.

-ds

 

sdhjamyrajče.net