Soutěž "koněk" v Senci

12.5.2017 nastal den D, kdy se 9 „účastníků zájezdu“ sešlo před hasičárnou aby se vydali na 1. soutěž do Sence a tím odstartovali „soutěžní šňůru“ tohoto roku. Ve složení R. Kondrát,    J. Mach, J. Kabrda, P. Starý st., P. Starý ml., P. Starý nejml., D. Štourač,  P. Štouračová, J. Vališ, jsme vyjeli v 8 ráno a v poledne jsme byli v cíli naší cesty u Sl‘nečných jazer. K večeru ještě za námi dojeli S. a A. Machovi, L. a M. Starých. Ti měli smůlu a museli si nejprve odpracovat páteční směnu a pak za námi dorazit. Po vydatné večeři jsme poseděli s kamarády Senečáky a po „večerce“ se šli vyspat pěkně do růžova, abychom načerpali síly na sobotní soutěž.

Sobotní dopoledne jsme strávili výlety po okolí. Nejprve jsme navštívili přímo ve městě takovou „malou raritu“- pivnicu (česky sklípek), kterou několik nadšenců zachránilo před nenávratným zničením a z ruin tuto pivnicu znovu vybudovali a navrátili jí bývalou funkci a lesk. K rekonstrukci přistupovali opravdu s citem, aby co nejvíce zachovali původní podobu. Dnes se zde nachází reprezentační prostory, které plní jak svoji funkci vinného sklípku, tak je tady také možné pořádat různá zasedání, oslavy nebo si jen tak posedět u vína (svého vlastního, které si zde může každý zájemce archivovat v pronajatých kójích). Poté nás zavezli do nedaleké vesnice na farmu, kde chovají spoustu zvířat. Většina z nás na vesnici vyrostla, takže nějaká drůbež, králíci, prasata nás nijak neoslnila. Pravda ne každému běhal po dvoře pštros, páv, zlatý bažant (bez plechu), poníci či stádo koní. Ale byl to takový malý relax se vzpomínkami na dětství…

Poté byl čas na návrat a přípravu na samotnou soutěž. Po slavnostním nástupu a rozlosování pořadí nám domácí družstvo předvedlo, jak bude probíhat štafeta. Jelikož jsme si vylosovali 6, měli jsme čas promyslet taktiku „boje“. Bohužel nás zaskočila na první pohled jednoduchá věc. Sníst ½ suchého langoše. Jenda se s ním statečně „popral“, ale jak bylo vidět na soupeřích, langoš nezaskočil jen nás. Přesto jsme průběžně obsadili 3. místo. Druhou disciplínou byl tradiční útok se stříkačkou. Ten se nám povedl, jen voda šla trošku pomaleji než bychom chtěli, ale i tak jsme dosáhli slušného času a průběžného 3. místa. Po součtu časů jsme se vyhoupli na krásné 2. místo. 1: skončilo družstvo ze Sence, 2. Jámy, 3. Rohožník. Oproti loňsku jsme poskočili o dva stupínky výš, ale doufám, že příště dobudeme stupeň nejvyšší.   

-ps