Škoda 3.000.000 Kč - shořel penzion u Hlinné na Žďársku

Požáry.cz - 8. ledna 2010 v 17:43 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár penzionu u obce Hlinné na Žďársku. Na místo události postupně vyjelo jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Při příjezdu hasičů na místo události byl penzion o rozměrech 45 x 10 m zachvácen plameny. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Snahou hasičů bylo od plamenů uchránit obytné prostory. V době vzniku požáru se v objektu penzionu nikdo nenacházel Zásah hasičům komplikoval mráz a husté sněžení. V 19:51 hod se podařilo hasičům požár lokalizovat. Při zásahu byl lehce zraněn jeden ze zasahujících hasičů. Úplná likvidace požáru trvala do ranních hodin.

Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 3 000 000,- Kč. Příčina požáru zůstává nadále v šetření.

Na místě  zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Bobrové, Hlinného, obce Jámy, Nového Města na Moravě, Obyčtova, Ostrova nad Oslavou, Radostína nad Oslavou, Žďáru nad Sázavou – Zámku a Pohledce.  Celkem u požáru zasahovalo 103 hasičů se 17 kusy techniky.

Petra  Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

www.pozary.cz