Republikové TFA Junior

V sobotu 2. 6. 2018 se  z naší obce vydala malá výprava do hlavního města Moravy - Brna. Daná výprava jela na výstaviště, kde probíhaly oslavy Re:publiky 2018. Součástí oslav bylo totiž také celorepublikové mistrovství TFA Junior, kterého se jeli zúčastnit tři naši mladí hasiči. Jednalo se o Simču, Janču a Ondru. Po příjezdu jsme se zaregistrovali a soutěžící si šli projít trať se všemi jejími pravidly a zákeřnostmi. 

sdhjamyrajce.net

Po nástupu jsme sledovali prvních pár soutěžících, abychom věděli "jak na to." Poté už následoval rozběh Simči, které pomáhala vedoucí Renča jako vodič na trati. I přes malé problémy u tunelu, Simča zvládla trať s výborným časem, i když tvrdila, že motání hadic bylo úplně nejhorší. Než se však Simča zvládla vydýchat, do cíle nám doběhla Janča, pro kterou největší problém byly schody. Avšak díky vodiči vedoucí Alči a povzbuzujícímu pánovi v mezipatře, celou trať zvládla také s krásným časem. Škoda spadlého opasku, pro který se musela po překonání bariéry vracet a nasazovat. 

sdhjamyrajce.net

Pak jsme měli dlouhé volno, které jsme využili k prohlídce výstaviště, zábavě a občerstvení. Najedli jsme se dosyta a vrátili se zpět na skoro poslední rozběhy TFA, kde měl i svůj rozběh Ondra. Jako vodič šla s ním Renča. Ondra ač figuroval mezi ročníkově nejmladšími účastníky se zahanbit nenechal a podal velmi hezký výkon. I když byl v kategorii mladších, žádné úlevy tu nebyly a musel se poprat jak se 150cm bariérou, tak i s dvěma hadicemi C na motání a žebříkem, který bylo nutno opřít o zeď.

sdhjamyrajce.net

Následně jsme měli možnost shlédnout Mistra ČR v TFA dospělých, jak se pere s naší juniorskou tratí. V konečném výsledku se Ondra ve své kategorii umístil na 9. místě z 12 kluků a holky ve své kategorii Janča na 6. místě a Síma na 1. místě z 25 holek. Simča se tedy stala Republikovou mistryní TFA Junior pro rok 2018. 

Za konečné výsledky se, ale nemusí stydět ani naši dva zbylí reprezentanti, ostudu neudělali a byli jsme vidět, jelikož od rána rozhodčí přemýšleli kde ty Jámy vlastně jsou. :-)

sdhjamyrajce.net

-rs