Podzimní kolo hry Plamen

Jak už to tak bývá, po podzimních tréninkách nás čekalo ukázat své (ne)vědomosti a dovednosti na Plamenu. Vstávání o půl 6 ráno, abychom včas dojeli, nebylo moc hezké. Všichni jsme se, až tedy na naši spící Růženku Lukyho, sešli včas. Jelikož se jednalo o chladný den, vedoucí nás především drželi v Avii, abychom moc nenachladli. Nezapomněli jsme obhlédnout areál a ještě zopakovat několik vědomostí, kterými jsme si nebyli jistí.

Jak mladší, tak i starší začali branným závodem.Toho se naši vedoucí trochu děsili, jelikož to co jsme den předtím předvedli na hasičáku, neukazovalo na umístění na vyšších příčkách. Po doběhnutí nás však vedoucí poplácali po zádech a smekali klobouky. Ano nebylo to tak hrozné jak předchozí den, a proto jsme si zasloužili pochvalu a optimističtější vyhlídky. Starší si šli odběhnout štafetu dvojic. Za bouřlivého povzbuzování Alči a Renči, za které byly napomenuty hlavním rozhodčím za hlučnost ( :-D), se B tým vyhecoval natolik, že zvládl A tým porazit o půl stopy. Spadlá brada nebyla jen jedna....nejen za porážku, ale i za čas, který se povedl, jak nikdy za celý trénink. Následně se chystali mladší, kteří zaběhli disciplínu také velmi pěkně. Důležité bylo, že bez chyb a to se počítá. Poslední štafeta 4x60m byla disciplínou, u které jsme měli velké ambice. Jelikož jsme se pokaždé v této disciplíně obsazovali poslední příčky, letos jsme chtěli ukázat, že i tohle zvládneme. A jak by taky ne, oproti jiným létům se starší zlepšili o 20 sekund, stejně jako mladší a obsadili vyšší příčky v celkovém hodnocení.

A jak to tak celkově dopadlo? Vedoucí byli velmi rádi, že mají šikovné svěřence, kteří se umístili do prvních desítek. Ano sice jsme měli stále rezervy, ale ty budou asi vždycky. Spokojení jsme mohli odjet, protože umístit se u starších na 7. - 8. místě z 33 družstev a u mladších na 8. - 9. místě z 30 družstev není vůbec žádná ostuda.

A víte co? Pochvala patří všem hasičatům za podané výkony. Dále i Tomíkovi, který hned na první soutěži zkusil vypomoci svými dovednostmi jinému kolektivu a zvládl to na jedničku.

Ale co nás čekalo dál? Jeli jsme domů? Ne nejeli, teda vlastně jen část. Mladší děti odjely po své soutěži domů, aby zbytečně nepromrzly. Starší svěřenci se však připravovali podat výkony na druhém branném běhu. Konala se soutěž dorostenců. Dokázali jsme postavit dvě družstva - dívčí a smíšených. Vlivem opět zabloudění na azimutech a mnoha chybách holky skončily na 3. místě a smíšení na 7. místě. Nejsou to však žádné tragické výsledky. Odměnou pro vedoucí je to, že hasičata mají chuť si to vyzkoušet.

 A ještě si neodpustím, se s vámi podělit o takovou pikanterii: Závod požárnické všestrannosti dorostenců, stanoviště zdravovědy: "Tak nám řekni, jak bys postupoval, kdyby byl zraněný v šoku?" " Tak to vím, použil bych pravidlo pěti T." " Ano, řekni nám slova začínající na T!" " Tulipán, trabant, tatarka...." :D Jasně, byla i legrace.

Celkové výsledky a výsledky na jednotlivých disciplínách k nahlédnutí: Plamen a Dorost

-am,rs