Podzimní kolo hry Plamen 2012

Po náročné přípravě na podzimní kolo soutěže hry Plamen, se soutěž uskutečnila 13.10.2012. Předpověď počasí se nám nelíbila, jelikož hlásili déšť, místy i sníh, ale nakonec byl krásný slunečný den. Letošní kolo se poprvé konalo v Dalečíně.

 

Po příjezdu na místo soutěže jsme se porozhlédli po areálu. Při nástupu soutěžních družstev jsme si vylosovali krásná startovací čísla 2, 4 a 6. Což jsou podle názoru Alči Machové – vedoucí, šťastná čísla. Mimochodem, je to datum jejího narození J. Měli jsme velmi silnou účast, 3 hlídky starších a jednu hlídku mladších. Až se nám ostatní sbory divili, kde ty děti pořád bereme.

 

První disciplínou, ve které naše hlídky soutěžily, byl branný závod. Některým se vedlo lépe, některým hůře, ale nebyli nejhorší. Dalšími disciplínami byla štafeta dvojic, ve které se nám moc nevedlo a štafeta 4 x 60m, ve které jsme obdrželi jeden neplatný pokus.

 

Ale i tyto výsledky stačily na dobré umístění. Mladší družstvo, které bylo „slepené“ z dětí ze tří sborů a to z Jam, Kochánova a Žďáru nad Sázavou 2 – Zámek, se umístilo v půlce na 13. Místě. Družstvo A starší, neboli (J)elita se umístila na 4. Místě a družstvo B starší se umístilo na 21. Míste. Určitě je to dobré umístění, jelikož se letošního ročníku zúčastnil rekordní počet hlídek, a to 64.

 

Odpoledne nás čekala soutěž dorostenců, kteří se zúčastnili disciplíny ZPV. Tady jsme postavili jedno družstvo smíšené a pět jednotlivců. Musím je ovšem pochválit, protože letošní terén byl velice těžký a někteří z dorostenců to běželi již podruhé. Ani umístění ovšem nedopadlo špatně. Družstvo bylo na 5. Místě a jednotlivci také obsadili přední příčky.

 

Byl to hodně náročný den, nejenom pro děti, které jsme dovezli domů až o půl sedmé, protože s námi čekali, až odsoutěží i dorostenci, ale i pro rozhodčí a vedoucí. Těm patří velký dík.

-iš