Podzimní kolo hry Plamen + Dorost

V sobotu 6. 10. 2018 se naši mladí hasiči zúčastnili podzimního kola hry Plamen. Zde měli "prodat" vše co se na podzim naučili či natrénovali. Jednalo se již o soutěž naostro, předchozí soutěže byli pouze tréninkové plamínky. Jednalo se tedy o největší a nejdůležitější akci v podzimním období. Soutěž se konala v Bobrové a vydali jsme se na ni v počtu jednoho družstva starší kategorie a dvou družstev mladší kategorie. 

sdhjamyrajce.net

Soutěž probíhala od ranních hodin. První disciplínou pro všechny družstva byl Závod požárnické všestrannosti. Bohužel jsme se opět nevyvarovali zbytečných chybiček, které jsme si měli zavřít raději doma do skříně. I tak jsme se v průběžném pořadí disciplíny umístili na předních místech, v první desítce. Pouze mladší B se pohybovalo níže ve všech výsledcích, ale musíme brát že to jsou teprve špuntíci kolem 7 let a v jejich kategorii na předních místech jsou děti kolem 10 roku.

sdhjamyrajce.net

Dále jsme pokračovali disciplínou štafeta dvojic, kde se mladší A umístilo průběžně dokonce na 2. místě. Ostatní týmy neudělali ani v této disciplíně ostudu a vyvarovali se zbytečných chyb. Na štafetě 4 x 60 m si trošku "pokaňkali" výsledky starší s přeběhnutým hasičákem. Mladší a dokonce vyběhlo čas pod 60 s a umístili se oprávněně v disciplíně na 1. místě. Mladší B začlo být populární díky své velikosti a roztomilosti, no všichni si je fotili. :-)

sdhjamyrajce.net

V celkových výsledcích se starší umístili na 10. místě z 35 družstev, mladší A na 3. místě, mladší B na 24. místě z 34 družstev. Tyto výsledky s námi pokračují do jarního kola a doufáme, že se umístění ještě zlepší.

sdhjamyrajce.net

Od vedoucích mají všechny děti velikou pochvalu za soutěživost a zapálení pro tým a disciplínu. 

sdhjamyrajce.net

Ještě v ten den se do Bobrové na odpoledne sjeli dorostenci na svoje podzimní kolo. Měli na programu pouze jednu disciplínu, a to Závod požárnické všestrannosti. Nás reprezentovalo družstvo dorostenek s umístěním na 3. místě a jednotlivkyně Simča na 2. místě, Pája na 1. místě a Martin na 8. místě ve svých kategoriích.

Nám vedoucím se odjíždělo s krásným pocitem, že děti i dorostenci jsou velmi šikovní a máme být na co pyšní.

-rs

sdhjamyrajce.net