Podzimní kolo hry Plamen 2013

Náš koráb, plný natěšených dětí se rozjel dne 12.10.2013 směr na Hamry nad Sázavou, kde se konalo podzimní kolo hry PLAMEN ročník 2013/2014. Den předtím propršel, a tak jsme doufali, že nebude pršet i v sobotu.

Začátek byl stejný, jako jinde. Nejprve byl nástup a poté jsme se podle čísel rozešli na jednotlivé disciplíny. Družstvo mladších absolvovalo jako první disciplínu štafetu dvojic. Zde získali pár trestných bodů za triviální chybu. Následovala štafeta 4x60 m. Poslední disciplínou byl ZPV, tzv. braňák. Zde nejlépe zúročí všechny znalosti, které se během roku naučí. Tato disciplína byla pro toto družstvo hvězdná, rychlost běhu a trestné body daly dohromady 3. místo. Celkově tak mladší vybojovali 7. místo. Družstvo starších mělo svou první disciplínu ZPV, kde se jeden soutěžící mírně poranil, a tak zbytek disciplín neběžel na 100%. Na disciplíně štafeta 4x60m, která následovala po přestávce z braňáku, jsme byli diskvalifikovaní. Nato jsme si zaběhli štafetu dvojic, kde jsme obdrželi trestné body. Nakonec družstvo skončilo na 13. místě.

Odpoledne pak byli na řadě dorostenci. Máme hodně dorostenců, tak jsme měli jedno družstvo, které si zaběhlo braňák a umístili se na 7. místě. Letošní kolo jsme měli i několik jednotlivců. Za ostřílené profíky nastoupili Zdeněk Trojánek (1. místo) a Štěpán Mach (4. místo). Za nováčka a dívky nastoupila Lucie Machová, které ve své kategorii obsadila 1. místo.

Toto kolo bylo zpestřeno tím, že bylo v Hamrech vyhlášeno taktické cvičení, a tak děti, které čekali v avii, se jeli podívat k tzv. zásahu ve Šlakhamrech. Soutěž se celkem protáhla až do šesti hodin. Byli jsme rádi, že jsme to zvládli a budeme se i nadále připravovat na jarní kolo, kdy bychom mohli dosáhnout i lepšího umístění.

-is

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net