Perný den žen

Jak už nadpis článku napovídá, dnes jsme měli velice nabitý program. Brzy po ránu čekalo družstvo žen Okresní soutěž v klasice, dále ženy a trenér přejeli do Žďáru nad Sázavou na oslavy 130. let založení sboru Žďár nad Sázavou II - Zámek , kde na nás čekali další členové sboru. Po oslavách se ženy přemístili do Újezdu na kácení máje a chlapi do Slavkovic, kde skládali lavičky. A někteří po tomto nabitém dni byli skotačit v Hlinném. Pokud máte chuť dál číst, seznámím vás s rozvrhem dne 11. 6. 2016 podrobněji.

Ráno začalo obvyklým způsobem. Vstali jsme z postele, oblékli jsme se, šli do koupelny ,... no raději to nebudu rozebírat až tak podrobně. My, ženy a trenér (myslím, že i on je už tak trochu žena), jsme se brzy ráno sešli u zbrojnice, nachystali nářadí a hurá na soutěž. Soutěž se konala v Měříně. V Měříně jsme kdysi závodili poprvé a moc se nám to tehdy nepovedlo (psal se rok 2010). Rozhodli jsme se, že to tu pokoříme a dovezeme si alespoň pohár (na okresní soutěži se dává pohár do pátého místa). Při naší smůle, možná i štěstí, kdo ví, jsme si vylosovaly startovní číslo 1, tudíž jsme začaly požárním útokem. Přes veškerou snahu jsme zaběhly čas 65s, což je pro nás velice pozitivní výsledek. Poté jsme přistoupily k Teorii. Po ní následovala, pro nás nepříjemná, Pořadová příprava. Svědomitou přípravou a nácvikem jsme z této disciplíny odešly se ctí a nulovým kontem trestných bodů. Poslední disciplínou byla Štafeta. I tu jsme zaběhly bravurně. Konečný součtový čas nás vyšvihl na parádní 2. místo, tudíž byl cíl splněn. Pohár jsme dovezli! K tomuto výsledku nám dopomohli chlapi z Újezdu, kteří nám vydatně fandili. Po nástupu jsme pospíchali do auta, kterým jsme se přesunuli do Jam, v hasičárně převlékli z montérek do slušivých uniforem a tradá do Žďáru na oslavy.

misel99rajče.net

Stihli jsme to jen tak tak. Dojeli jsme, zařadili se do nástupu a pochod začal. Nejprve se přešlo z pěší zóny na náměstí, kde bylo slavnostní ozdobení praporu stuhou, poté jsme se přesunuli pochodem a hlavní dějiště oslav, Farská humna. Pochod byl dlouhý, ale dokázali jsme si ho zpříjemnit. Na Farských humnech nás opět čekalo pár zdravic a poté byl velen rozchod. Pro nás tyto oslavy začali tímto povelem. Dali jsme si teplé pivo, studený párek… a vlastně obráceně, studené pivo a teplý párek. Poseděli jsme, povykládali, shlédli ukázky zámeckých hasičů a opět tu byl čas odjezdu na další akci…

Nejprve nás trenér odvezl do Újezdu, kde probíhalo kácení máje. Poté se navrátil zpět pro zbývající členy do Žďáru, a jeli do Slavkovic, kde skládali lavičky.

V Újezdě jsme opět probrali samotnou soutěž a shlédli jsme nácvik scénky ke kácení. Musím říct, že většina z předvádějících, má divadelnickou krev. Za krátkou dobu stihli scénku vymyslet, natrénovat a nakonec předvést divákům a přitom skácet máj. Akce se jevila jako zdařilá. K večeru už pro nás opět trenér zajel a každá z nás už se těšila do postele po celodenním shonu. Jenomže to by nesmělo být jedenáctého června, kde se sešlo pár dalších akcí v okolí, a tak několik členů šlo ještě na muziku do Hlinného. Tímto byl celý náročný a úspěšný den završený.

-is

-foto Misel