Pardubické věže a 100 m s překážkami

Dne 21. dubna 2018, jsme se pro nás v nezvykle velkém počtu, vypravily na závody do Pardubic. Jeli jenom Marťa, Janča, Lucka, Simča a samozřejmě naši vedoucí. Všechny čtyři jsme závodily běhu na 100metrů s překážkami a Lucka se Simčou se poprvé postavily na start v disciplíně s názvem věže.

sdhjamyrajce.net

Jelikož jsme prezenci měli, až v poledne brzké ranní vstávání na seznamu nebylo. Nářadí na stovky přeci jenom něco váží, takže vedoucí nás posbírali před domy a vyrazili jsme na cestu. Cesta byla klidná, což byla pro nás dobrá zpráva. Po příjezdu do Pardubic jsme si vzali všechny věci a šli se zapsat, že jsme přijeli a budeme závodit. Bylo to jen tak tak, sice nám zbývalo ještě půl hodiny do ukončení prezence, ale málem nás vyškrtli. Po úspěšné prezenci jsme se odebrali na místo, kde jsme se usídlili. Objevily se technické problémy, které odsunuly start o hodinu později.

sdhjamyrajce.net

Simča měla hned jeden z prvních rozběhů a její pokus se jí povedl. Chvíli po ní následovala Marťa, které se pokus také velmi povedl. Vzápětí stála na startu Janča, které se pokus povedl méně, ale i tak doběhla do cíle s platným časem. Hned po odběhání prvních pokusů se Simča s Luckou přemístily na start věží. Jako první startovala Simča, a na to, že to byl její první start ve věžích, se í pokus povedl. I pro Lucku platilo to stejné. Druhé pokusy na stovkách se všem povedli a doběhli do cíle s lepšími a patnými časy, než měli z předchozích pokusů. I Marťa měla platný čas i se zapojením proudnice s gumičkou mezi zuby. Na věžích to dopadlo velmi obdobně. Všichni jsme měli odběháno až na Lucku, která startovala mnohem déle než my, protože byla kategorii ženy, ale i jí se oba pokusy povedly. Největší radost na konci dne měla stejně Lucka, která si odvezla domů první místo z věží. Síma skončila na věžích sedmá a ve stovkách byla v první desítce. Marťa skončila ve třetí desítce a Janča v páté desítce. Všichni jsme si tento den užili a posbírali mnoho zážitků a zkušeností.

-mb