O pohár starosty obce Svratka

V neděli 17. 6. 2018 místo aby děti a vedoucí odpočívali, se vydali do Svratky vybojovat ještě nějaké ty medaile a poháry ke konci sezóny. Jedná se o předposlední závod před prázdninami. Celkově jeli 4 družstva - starší, 2 mladší a jedna přípravka. Vedoucí v tom měli občas guláš, jelikož bylo moc dětí a málo ruk, zvlášť když vedoucí Renča šla dělat na štafetu hlavního rozhodčího a na útok Pavla hlídat terče. I tak jsme měli ale pomoc od starších a rodičů Verči K., která nám pomáhá doplnit starší družstvo na soutěže, za co moc děkujeme.

Nejprve se odběhli štafety, kde jsme si vůbec nevedli špatně a výraznější hrubku jsme neudělali. O pauzách se děti zabavily na hřišti kde hrály kopanou či vybíjenou. A nejen ty nejmenší zaujalo blízké hřiště s trampolínou. Po skončení štafety jsme šli na útok. První odběhla přípravka s potleskem od obecenstva. Následovalo mladší A s nejlepším výkonem z mladších 21 s. Druhý tým mladších měl 24 s a v útoku to stačilo hned na třetí místo. Však když už pak nastupovali starší, tak všichni okolo říkali, zda nám nechtějí šoupnout pár sekund navíc, že jsme moc šikovní. :-)

Starší útok zaběhli za 20 s, což je moc pěkné vzhledem k jejich tréninkům. Ve výsledku se přípravka umístila na 1. místě, mladší A na 2. místě, mladší B na 4. místě ze 7 družstev a starší na 2. místě z 9 družstev. Tyto krásná umístění nám asi přinesli jedničky, které jsme si vylosovali hned ve všech kategoriích jako startovní číslo. :-)

Od vedoucích si děti navíc zaslouží pochvalu, jelikož byly moc hodní a šikovní.

- rs