Nový web prozradí, proč houká siréna...

Celou Českou republikou se za dva dny rozezní varovné sirény, aby nás opět po měsíci upozornily na svoji existenci. Kolik z nás ale dokáže odlišit zkoušku sirén od skutečné výstrahy? A víme, jak se v takové situaci zachovat?

Pardubické občanské sdružení Rescueinfo se rozhodlo nabídnout široké veřejnosti odpovědi nejen na tyto otázky a spouští proto nový informační web VarujemeVas.cz.

Jeho součástí je nejen zvuková ukázka jednotlivých signálů, ale také postup, co dělat po zaznění sirény, test znalostí nebo on-line poradna.

Informace a rady, co dělat, pokud houká siréna, lze dnes najít na internetových stránkách většiny měst, hasičských sborů a podobně. Často ale skryté až na několikáté úrovni menu nebo ve formě dlouhé příručky.
Mnohdy jsou navíc tyto informace zastaralé a dnes již neplatné, jako v případě oficiálních internetových stránek měst Jihlava, Karviná, Turnov, Žatec a některých dalších.

Nově vzniklý web VarujemeVas.cz se snaží tuto mezeru zacelit a poskytnout všem obyvatelům ČR srozumitelnou a přehlednou formou informace, které jim mohou jednou zachránit život.

Aby zvuk sirény nebyl tím posledním, který uslyšíte...

 

Další informace:

Michal Bareš, ředitel Rescueinfo o.s.
Telefon: 603 981 272
E-mail: info@rescueinfo.org

 

 

 

VarujemeVas.cz