Noční soutěž v klasickém požárním útoku

V podvečerních hodinách se postupně družstvo žen posbíralo po celém okrese a vydalo se na noční soutěž do Herálce, kde minulý rok vyhrálo. Proto měly i ambice zkusit první místo obhájit. Již cestou nechyběly vtípky a zábava jela od začátku. Po příjezdu na místo se družstvo zaprezentovalo a rozhlédlo se kolem, kdo  vůbec se soutěže účastní. Přeci jen se o této soutěži roznesly tamtamy a již přijelo víc družstev a i víc favorizovaných, které známe z jiných soutěží. Proto na nás dolehl i trochu stres.

Po nástupu se začalo soutěžit. První týmy začínaly za malé tmy, naše družstvo startovalo za pravé tmavé noci. Stres spadl hned, jakmile strojnice Jíťa zařvala 4 savice. Alča bohužel špatně vypočítala kroky pro položení košíčku a spadla na blízko postavenou dodávku. Nic se jí nestalo, jelikož měla ochranou přilbu a díky adrenalinu v žilách se velmi rychle posbírala a dodělala svůj úkol velmi dobře. Bohužel těsně před prvním nasátím vody nám chcípla mašina. Docela dlouho nešla nastartovat a když už se to konečně strojnici Jítě povedlo, honem se nezorientovala a zapomněla otevřít kohout. Přeci jen jsme se nakonec vody vepředu dočkaly. Bohužel již čas nebyl tak pěkný jak jsme zvyklý. Celých 100s + 10s za lanka.

Ale co, za to se nestřílí, a taky jsme si jednou vybraly smůlu. Takže jsme si z toho nic nedělaly a jako první to rozbalily na parketu. Neopomněly jsme jít zafandit Žďárákům a zase tančit. A dopadlo to jak se dalo čekat. Letos jsme neobhájily, ale obsadily poslední místo. Příště jim to, ale zase natřeme a kdo může říct, že některou soutěž má v kleštích ve výsledkách? :-)

-rs