Krajské kolo Dorostu - jednotlivci

Dne 9. června 2013 se naši dorostenci rozhodli okusit krajské kolo hry Plamen a zúčastnili se krajského kola jednotlivců v Havlíčkově Brodě.

Celý den nás provázelo velmi pěkné slunečné počasí.  Soutěže se zúčastnil Zdeněk Trojánek a Štěpán Mach.

První disciplínou byl běh na 100m s překážkami.  Jedná se o přeskok přes 2 m bariéru, přenos hadic přes kladinu a následné spojení hadicového vedení.Tato disciplína je přeci jen pro nás nejtěžší jelikož je potřeba tuto disciplínu trénovat a pochytit potřebné „grify“.  Každému se jeden pokus nepovedl, ale přeci druhý pokus byl lepší.

Na testových otázkách kluci byli bez chyb. Poslední disciplínou byl dvojboj kde se proskakuje oknem a přenáší 5 kg hasicí přístroj. Oběma chlapcům se tato disciplína podařila zaběhnout pod 20 vteřin. Opět tuto disciplínu si zkoušeli až na místě.

V průběhu soutěže kluci okoukávali různé techniky a vychytávky, či se dívali na soutěž družstev kde se jednalo o zajímavou podívanou. Nakonec jsme na soutěži strávili celý den, ale kluci toho nelitují, jelikož posbírali nové postřehy a zkušenosti do dalších ročníků. Dokonce jim to dalo chuť i trénovat na příší rok tak doufejme, že jim tento elán vydrží.

Celkově se umístil Štěpán Mach na 20. místě a Zdeněk Trojánek na 18. místě z 24 jednotlivců. Myslím si, že i když nemáme pořádné podmínky na trénování, kluci vybojovali pěkná místa a co je důležité chuť do dalších ročníků. Budeme jim tedy držet palce, aby jim „chuť“co nejdéle vydržela.

-rš

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net