Jarní soutěž dorostu

Dne 26. května jsme vyrazily v jednom družstvu dorostenek a se dvěma jednotlivkyněmi na jarní Plamen, který se konal v Bystřici nad Pernštejnem v areálu, kde jsme závodily před dvěma lety. Po příjezdu jsme okoukly areál, jelikož tři z nás tam ještě nebyly a chystaly jsme se pomalu na nástup. Na nástupu nám byly uvedené potřebné informace a my jsme se odebraly hned na první disciplínu 4x100m. Běžely jsme oba dva pokusy ve stejném složení. Okno Lucka Ch., překážka Denča, hadice Marťa a hasičák nesla Janča. První pokus se nám docela povedl, ale vždy je co zlepšovat, tak jsme druhý pokus zlepšily o pár sekund. Mezitím co jsme běhaly štafetu, si jednotlivkyně Lucka Machová a Simča šly napsat testové otázky, které napsaly bezchybně. Po menší pauze jsme si napsaly otázky i my, které jsme měly bez chyby, takže náš výsledek věděli všichni, protože se areálem neslo:,,És dé há Jámy.´´ 

Pak jsme se všechny přesunuly na stovky, popisovat naše pokusy by bylo nadlouho, takže to shrneme. Většině z nás se první pokus moc nepovedl, ale všichni až na Verču a Denču jsme ho měli platný, ani Anit to nevzdala, když spadla pár metrů před cílem, za což si zasloužila obrovský potlesk. Druhé pokusy se nám povedly mnohem lépe, všichni jsme měly platné pokusy a Janča si dokonce zaběhla osobák. 

Po odběhání jsme se přesunuly na útok a jednotlivkyně na dvojboj. Dvojboj se oběma holkám velmi povedl, což byla dobrá zpráva. Náš první útok nebyl nejhorší, nejvíce jsme se zasekly na startu, kde jsme startovaly zvukovým signálem, na který jsme nebyly zvyklé a nevěděly jsme, kdy máme vyběhnout. Ale na druhý pokus jsme byly moudřejší a vyběhly jsme bez problému a útok zvládly až na pár drobností bez chyby. Požárním útokem skončily všechny naše disciplíny. A zbylo nám už jen čekat na výsledky. 

Naše družstvo dorostenek skončilo na třetím místě. Lucka skončila o malinký kousek na druhém místě a Simča vyhrála celou svoji kategorii. Obě dvě holky postupují na kraj. Všechny jsme si závody užily a odnesly spoustu zážitků, zkušeností a jistě jsme přišly na to, kde máme ještě malé mezery, které máme potrénovat.

-js