Jarní soutěž 2012 Dorost

Dne 26. května jsme brzy ráno vyrazili do Velkého Meziříčí na jarní kolo soutěže hry Plamen dorostu. Naše družstvo složené ze sedmi členů:

  • Hana Dvořáková
  • Renata Štouračová
  • Stanislav Mach
  • Hana Machová
  • Štěpán Mach
  • Jakub Juráček
  •  Michal Filip

Soutěžili v kategorii smíšených. První tři zmiňovaní jeli bohužel na tuto soutěž již naposled, jelikož dovršili věku 18. Dále nás reprezentovali jednotlivci Zdeněk Trojánek, Martin Mazánek a jednotlivkyně Lucie Kabrdová a Anna Chroustová.

Již při příjezdu, když jsme viděli to množství „elasťáků“ jak říkáme družstvům a jednotlivcům, kteří závodí v elasťácích a ne v poctivých hasičských hadrech se nám zamlžilo před očima. Jezdí jich stále víc a víc. 

Jako první šlo naše družstvo na testy. Po špatném příjmu nápovědy jsme nakonec měli jednu chybu. Jelikož ale ostatní nebyli bez chyby, na této disciplíně jsme se umístili na 2. místě. Dále následovala štafeta 4x100 m s překážkami. Vše probíhalo při prvním pokusu dobře, ale v posledních dvou úsecích proudnice vypadla z opasku. To by ještě nevadilo, však jsme ji zvedli a mazali dál, ale poslední člen štafety špatně pochopil, kudy má proběhnout cílovou rovinkou a proběhl špatně. Pokus byl neplatný. To by tolik nevadilo, byl druhý pokus, ale zlomila se nám proudnice. Nahonem jsme si hadice i proudnici půjčovali od Žďáru. Bohužel zde se nezadařilo na hadicích, jelikož měli upravené koncovky, které pasovali jinak do sebe a nám to zapomněli říci. Nakonec se u rozdělovače jednu koncovku podařilo zapojit, ale čas bohužel nebyl dobrý, a tak jsme skončili zde na 7. místě.

Doufali jsme, že smůla již nás opustila a alespoň nám klapne útok. A taky, že ano. Jelikož nenabíráme, protože nemáme dorostenecké savice a ani řádnou káď na trénování, skončili jsme na útoku 6. Nám se ale útok velice líbil, jelikož všichni ostatní nabírali vodu, zatímco my sáli a o moc jsme za nimi nezůstali.

Jednotlivci se pak snažili na stovkách ze všech sil. Musíme je pochválit, oni vlastně běhají ještě také za děcka. Holky byli opatrnější, ale to vůbec nevadilo. Hlavně že si to zkusili. Kluci se již báli o něco méně a výsledek byl. 

Holky se umístili na 7 a 8. místě a kluci na 2 a 3. místě. Celkově se pak družstvo umístilo na 5. místě z 10 družstev i přes všechny špatnosti. Spokojenost byla a legrace? Ta nám vůbec nechyběla. 

-rš

sdhjamyrajče.net