Jarní kolo Mladých hasičů

Letošní rok se jarní kolo hry Plamen konalo 28. května ve Žďáře nad Sázavou u zimního stadionu. Tuto sobotu jsme naštěstí vstávali déle než na dorost a načerpali více sil. Před sedmou hodinou ranní jsme se vydali směrem na Žďár. Museli jsme jet oběma auty, jelikož se nám i na jaro podařilo sestavit dvě družstva – jedno družstvo starších a jedno družstvo mladších.

sdhjamyrajče.net

Po příjezdu nás vedoucí nahlásili a my obdrželi startovní čísla. Po nástupu se na první disciplínu štafetu CTIF vydalo družstvo starších. Na to, že většina družstva jsou samé holky, doběhly do cíle s pěkným časem a pochvalou od hlavního rozhodčího za předávky. Následoval pokus mladších, tentokrát na požárním útoku. Zde se bohužel nezadařilo jak mělo a objevilo se mnoho chyb. Nezadařil se dát koš do kádě, rozpojila se koncovka na rozdělovači, dokonce i jedna na proudu a velmi dlouho trvalo sestřelit terč. Po tomto pokusu jsme tedy měli pár chmurů a doufali na lepší výsledky. Mezitím, než se uvolnilo místo na další disciplíně jsme seděli u aut, povídali si a hlavně blbli. Mladší měli ambice odnášet a roztrhat vedoucí či je rozmáčknout v hromadném sendviči.

sdhjamyrajče.net

Poté následoval útok staršího družstva, kde se také objevila chybka. Na rozdělovači se povedla jedna půlspojka zapojit jen na zub. Mladší čekal naopak útok CTIF, kde si vedli velmi dobře, za což dostali pochvalu. Akorát by se mohli naučit a zapamatovat čísla, která nosí celý trénink…..

sdhjamyrajče.net
sdhjamyrajče.net

Jen co se vydýchali, šli mladší odběhnout štafetu CTIF. Starším již chyběl pouze útok CTIF, který odběhli, musíme říci, pomaleji než mladší a měli špatně dva uzly. Při čekání na výsledek se už jen leželo v trávě, kochali jsme se kronikou a utíkali do stínu před sluníčkem.

sdhjamyrajče.net


Ve výsledku jsme se nakonec umístili na velmi pěkných místech. Mladší družstvo skončilo na 8. místě z 32 družstev a družstvo starších se umístilo také na 8. místě z 32 družstev.

sdhjamyrajče.net

Velké poděkování dále patří rozhodčím Mazimu, Lišákovi, Ivči a Pavle.

Na časy v jednotlivých disciplínách se můžete podívat zde

-rs