Střelecká soutěž

V neděli 4.9. 2016 se v odpoledních hodinách na Jamském hřišti konala Střelecká soutěž nejen pro mladé hasiče, ale i pro širokou veřejnost. Letos byl opět vyzkoušen nový systém a závodníci byli rozděleni do kategorií dle školních tříd a pohlaví. Měli tedy velikou šanci na vítězství jak malincí tak i velcí ve své kategorii. Účast byla opravdu hojná a sešlo se kolem 100 závodníků. V některé kategorii mezi sebou zápolilo třeba 5 závodníků, ale někde i 12. 

Možnost zastřílet a vyzkoušet své dovednosti si ověřili na střelbě z luku, z praku, ze vzduchovky, hod šipkami, bolasem, kroužky či se pouze trefit pytlíky do děr na desce.
Atmosféra byla pohodová a i když celkem foukalo, naštěstí se nepřihnal déšť jako jiné ročníky a vše se zvládlo v rychlém tempu. Při čekání na výsledky se děti občerstvili hranolky a limonádou. V konečném vyhlášení si každý soutěžící odnesl diplom a nějakou drobnou cenu. první tři dostali větší cenu a medaili na krk. Jelikož na tuto soutěž jezdí i spřátelené sbory, každý sbor dostal šáňo. 
Celkovými vítězi byli vyhlášeni Simona Šikulová za dívky a Dušan Šikula za kluky.
-rs