OSH - Novinky srpen 2011

Jamská střelecká soutěž

 

V sobotu 25. června 2011 uspořádal SDH Jámy střeleckou soutěži pro děti. Byly pozvány sbory s mladými hasiči z Nového Města na Moravě, Žďár nad Sázavou 2 - zámku, Nového Veselí, Hamrů nad Sázavou a Újezdu; účastnily se také domácí děti z Jam. Navíc si i své střelecké schopnosti mohli zkusit vedoucí a porovnat se se svými svěřenci. Děti si mohly zasoutěžit v několika disciplínách jako hod granátem, střelba z praku, či hod šipkami. Hlavní disciplínou ovšem byla střelba ze vzduchovky na terč.

Vše se odehrávalo na louce u střelnice. I když ze začátku počasí nepřálo, nakonec přece jen vykouklo sluníčko. Děti měly možnost se zabavit na hřišti, kde se hrály různé hry. Soutěžilo se v 5-ti členných týmech jak mladí, tak i starší žáci, závod byl vypsán i pro jednotlivce. Ze starších žáků se umístili na 1. místě Jámy, 2. místo Žďár nad Sázavou 2 - zámek, 3. místo Újezd; mladší žáci skončili v pořadí 1. místo Nové Město na Moravě, 2. místo Jámy a 3. místo Žďár nad Sázavou 2 - zámek. Nejlepší střelec ze vzduchovky z družstev se stal Michal Filip z pořádajícího SDH Jámy.

Kategorii jednotlivci starší žáci obsadila 1. místo Denisa Šromová (Nové Veselí), 2. místo Josef Drlík (Žďár nad Sázavou 2 - zámek) a 3. místo Daniel Dušek (Nové Veselí).

Zapojit se mohli i všichni příchozí, kteří také byli odměněni. Akce se nakonec velmi vyvedla a už se všichni těší na další ročník. Renata Štouračová, SDH Jámy

 

…. touto cestou děkujeme SDH Jámy za pěkné sportovní, zábavné a společenské odpoledne; děkujeme našim malým hasičům za výbornou reprezentaci města.

za SDH Nové Město na Moravě Jaroslav Štějdíř

steleck_jmy_1steleck_Jmy4

 

 

První „Jamské koňky“

Dne 3. července 2011 uspořádali hasiči z Jam „1. ročník Jamských závodů koněspřežných stříkaček“. Počasí nám opravdu nepřálo a ještě ráno jsme se rozhodovali, zda závody nezrušit. Nakonec jsme to přece jen zkusili. Přijelo 7 sborů (Žďár nad Sázavou 2 - zámek, Litava, Střítež, Heřmanov, Veselíčko, Slavkovice), jejichž posádky se nebály deště a přijely si zazávodit i pobavit. Soutěžilo se v útoku s koňskou stříkačkou a druhou disciplínou bylo jamské překvapení. To byla pivní štafeta spojená s přerovnáním piv a motáním hadice. Všechny zúčastněné sbory a se s tím popraly statečně, ale vítěz byl jen jeden. Na 1. místě se umístilo SDH Žďár nad Sázavou 2 - zámek, 2. místo SDH Litava, 3 místo SDH Jámy.

I když počasí bylo deštivé, nikomu nezkazilo náladu a bojovnost při soutěži. Chvíle odpočinku zpestřila hudba a malé občerstvení. Doufáme, že se příští rok bude počasí lepší a třeba i více zúčastněných sborů.

Renata Štouračová, SDH Jámy

jmy2jmy4

 

https://www.dh-vysocina.cz/z-novinky/705-novinky-srpen-2011